Stigao je – posljednji retrogradni Merkur ove godine koji traje od 13. listopada do 3. studenog, i to u znaku škorpiona. I da, bit će izazovno!

Škorpion je sam po sebi najintenzivniji znak zodijaka, pa bi se očekivalo da će takvo biti i razdoblje pred nama. Međutim, nije sve tako crno. Pred nama je razdoblje transformacije, i na svjetskoj i na osobnoj razini.

Merkur se smatra glasnikom bogova. To je planet koji vlada komunikacijom, putovanjima i tehnologijom. Kada postane retrogradan, upravo ta područja naših života postaju nepredvidljiva i kaotična. Upravo su zato moguće nesuglasice u komunikaciji, bilo govornoj ili pisanoj, nesporazumi oko potpisivanja i iščitavanja ugovora ili bilo kakvih drugih dokumenata.

Međutim, postoje i pozitivne strane. Kada je bilo koji planet u retrogradnom položaju, dobivamo mogućnost revizije područja kojim on vlada. U ovom slučaju, to su komunikacije. Dakle, u narednom nam se periodu pruža mogućnost ispravljanja pogreška u komunikaciji koje smo počinili, bilo da se radi o poslovnim ili privatnim situacijama.

Ljubavni par Najjači horoskopski ljubavni parovi: Tko ostaje zajedno bez obzira na sve?

Druge prilike itekako su moguće, a s obzirom na to da se radi o retrogradnom Merkuru kojim ovaj puta vlada škorpion, to je još više naglašeno. Naime, iako se za znak škorpiona vežu ne baš pozitivni epiteti poput intenzivnog, zastrašujućeg, ljubomornog, opsesivnog i paranoičnog, on je ujedno najsnažniji znak zodijaka – onaj koji se može smatrati pravim feniksom.

Upravo ćete zato škorpione u svome okruženju možda mnogo puta vidjeti kako ih život nemilice ruši, ali svaki put ustaju poput feniksa i kreću u nove pobjede.

I upravo je to ono što nam sada treba – dizanje iz pepela u ovoj godini koja je mnoge od nas bacila na koljena, ponajviše zbog pandemije, ali i zbog brojnih drugih iznimno bolnih privatnih situacija. Sada imamo priliku otpustiti sve te bolne situacije i beskorisne načine komunikacije te iz temelja izgraditi nove metode koje će poboljšati naš život. Naime, upravo sada nam je više nego ikada potrebna komunikacija s osobama koje volimo, do kojih nam je stalo. Upravo je sada vrijeme da poradimo i na komunikaciji s nadređenima ili podređenima te krenemo u nove načine osvajanja i poslovnog svijeta.

Slika nije dostupna Saznajte koji citat iz filma najbolje opisuje vaš horoskopski znak

Međutim, da bismo uopće omogućili nove načine komunikacije, nužno je otpustiti one stare, a to će kod mnogih iznijeti na vidjelo ne baš ugodne situacije iz prošlosti, na što treba biti spreman. Nijedna promjena nije moguća ako prvo ne raskrstimo s prošlošću.

U to se ubrajaju i bivše ljubavi, pa astrolozi upozoravaju da bi se i oni mogli pojaviti u našem životu u naredna tri tjedna. To ne mora nužno biti loše, već samo način zatvaranja kruga komunikacije s njima i kretanja u nove pobjede.

SVAKI ZNAK IMAT ĆE SVOJE IZAZOVE

Čini se kako je pred nama nešto mnogo bolje nakon što završi ovaj period pun neizvjesnosti, i to u svim područjima života. No kako će retrogradni Merkur utjecati na pojedinu osobu, ovisi i o njezinu horoskopskom znaku. Da, bit će teško, ali je upravo ovo prilika da izađemo bolji na drugoj strani.

OVAN
S retrogradnim Merkurom moguće su nesuglasice na polju ljubavnog života. Moguće je da se svaki razgovor ili dopisivanje s partnerom (ili onime za koga želite da to postane) pretvori u nimalo ugodnu raspravu, pa čak i da će na neko vrijeme željeti prekinuti komunikaciju.

Kada je bilo koji planet u retrogradnom položaju, dobivamo mogućnost revizije područja kojim on vlada. U ovom slučaju, to su komunikacije.

BIK
Ništa lakše neće biti ni bikovima. Štoviše, kada za dva tjedna Merkur uđe u znak vage, moguće su nesuglasice ne samo s partnerima nego i prijateljima i nadređenima. Astrolozi preporučuju da se u ovom periodu ne ulazi u nove ljubavne veze jer, kako kažu, neće dugo trajati.

BLIZANCI
Fokus života blizanaca u ovom trenutku je na poslu. Zato je važno na vrijeme provjeravati e-poštu i moguće propuštene pozive kako bi se izbjegli problemi. Također je, kako se čini, u ovom trenutku na vašem radnom mjestu sve prepuno tračeva, pa se pokušavajte držati podalje od toga. Usredotočite se samo na sebe i svoje radne zadatke.

RAK
Rak je jedan od znakova kojima početak sezone retrogradnog Merkura neće teško pasti. Izbjeći ćete većinu drame vezane za ovo razdoblje i usredotočiti se na sebe. U sebi imate puno ljubavi za druge, no čini se da se mučite dopustiti drugima da vas vole. I upravo je zato sada vrijeme za stjecanje samopouzdanja. Komunikacija po tom pitanju bit će lakša nego ikad prije.

LAV
Kako budu prolazili dani retrogradnog Merkura, lavovima će biti sve teže komunicirati, napose kada su u pitanju osjećaji prema ljudima s kojima žive. Nije tajna da ste tvrdoglavi, a zbog toga lako eksplodirate, pa se u ovom razdoblju preporučuje što je moguće više izbjegavanje drama.

DJEVICA
Razmislite prije nego što nešto kažete, dvaput provjerite e-poštu prije nego što je pošaljete i uvjerite se da ih šaljete pravim osobama. Posljednje što vam treba je da na društvenim mrežama impulzivno napišete komentar koji će imati posljedice.

VAGA
Kako se razdoblje vage sve više približava svome kraju, opreza nikad dosta za taj horoskopski znak, a astrolozi posebno upozoravaju na financijska pitanja. Ovo je vrijeme kada treba biti pažljiv, provjeravati svoje transakcije, ne ulaziti u nova zaduženja i što je moguće više štedjeti, barem dok ne završi retrogradni Merkur.

ŠKORPION
S obzirom na to da je retrogradni Merkur upravo u znaku škorpiona, problemi u komunikaciji postat će velik dio života ovog znaka. To će intenzivno razdoblje završiti 23. listopada, no do tada treba biti na oprezu. Možda ćete imati dojam da se sve što kažete shvaća pogrešno ili da vas drugi ljudi naprosto izbjegavaju. No budite pažljivi, birajte riječi i uvjerite se da i slušate onoliko koliko i govorite.

Sada imamo priliku otpustiti sve te bolne situacije i beskorisne načine komunikacije te iz temelja izgraditi nove metode koje će poboljšati naš život.

STRIJELAC
Nedovršeni poslovi, stare ljubavi, nekadašnji prijatelji – čini se da će se sve odjednom srušiti na strijelca. Međutim, nemojte paničariti, samo ih saslušajte. Kao i svim drugim znakovima, ne preporučuje se ulazak u vezu s bivšima, ali je to možda dobar način da napokon shvatite u čemu ste pogriješili.

JARAC
Jarčevi će nailaziti na sve više problema s prijateljima, pa će možda shvatiti da neki i nisu tako pouzdani niti vrijedni razbijanja drugih (ljubavnih) odnosa kao što su mislili. Da, moguće je da ćete izgubiti neke prijatelje zbog kojih ste ranije i riskirali i upropastili ljubavne odnose, no ovo je vrijeme za nove početke, pa tako i u području prijateljstva.

VODENJAK
Čini se da su vodenjaci imali velika očekivanja od ove godine i da ni u noćnoj mori nisu mogli zamisliti da će ovako izgledati. (Uostalom, je li itko od nas mogao?). Zato, nažalost, ni ovi tjedni neće biti obećavajući, barem kada je u pitanju karijera. Promaknuće i povećanje plaće morat će pričekati kraj razdoblja retrogradnog Merkura.

RIBE
Ribe će biti znak koji će se najlakše nositi s ovim promjenama u komunikacijama. Da, neće ih zaobići, ali će to rješavati na elegantan način. Područje koje je pak izraženo u ovom razdoblju, a koje bi moglo naići na nešto veće probleme, jest obrazovanje. Stoga, ako sudjelujete u bilo kojem obliku formalnog ili neformalnog obrazovanja, nemojte čekati posljednji trenutak kako biste predali rad ili seminar. Možda će internet baš tada otkazati poslušnost.

Prema svemu sudeći, čeka nas nekoliko izazovnih tjedana, no to je ništa prema onome što nam je sve već ova godina priuštila. Zato stisnimo zube i izgurajmo ovo do kraja. U najgorem slučaju, uvijek za sve možemo okriviti retrogradni Merkur.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju