Bez obzira na to je li ih privukao miris nečeg zanimljivog ili su se uplašili - neki psi pobjegnu iste sekunde kad s njih skrenete pogled.

U takvim situacijama najbolje je da ostanete mirni i ne dozivate psa paničnim glasom, savjetuju njemački stručnjaci koji kažu da psi mogu osjetiti paniku u vašem glasu i uplašena životinja zbog toga se može udaljiti. Umjesto da trčite za životinjom najbolje je da ostanete na mjestu jer se psi često vrate kad nestane predmet njihova interesa. Ako vlasnik psa počne tražiti negdje drugdje, a pas se vrati na mjesto gdje je bio vlasnik, tek se tada pas može početi bojati.

Najbolje je da ostanete mirni i ne dozivate psa paničnim glasom jer psi mogu osjetiti paniku u vašem glasu i uplašena životinja zbog toga se može udaljiti

U idealnim uvjetima vlasnik bi trebao potražiti pomoć drugih pa jedna osoba može čekati na mjestu na kojemu je pas pobjegao od vlasnika, a drugi ga mogu potražiti. Često vaš ljubimac neće biti daleko no uplašen je i neće izaći iz skloništa koje je pronašao.

Slatki pas Bezuvjetna ljubav: 10 znakova kojima vam pas poručuje da vas voli

Djevojčica i pas Zbog čega psi i dvogodišnja djeca imaju posebnu povezanost?

Ako se nakon nekog vremena životinja nije sama vratila treba nazvati lokalna skloništa za pse i veterinare. Nakon toga slijedi postavljanje postera sa slikom i opisom psa kao i vaših kontakata. (Hina)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju