Neka istraživanja su pokazala da oblik prstiju na stopalima možemo povezati s našim porijeklom. Zabavite se i otkrijte što vaša stopala govore o vama

 

Studije su pokazale da najveći broj stanovništva ima egipatsko stopalo (pod br.1) koje karakterizira dug palac s proporcionalno manjim ostatkom prstiju. Nakon toga je najviše zastupljeno rimsko stopalo (pod br. 2) kod kojeg su prva tri prsta otprilike iste dužine, a četvrti i peti prst nešto manji te veličinom izjednačeni.

Drugi prst na stopalu je najduži kod grčkog (br. 3) i keltskog stopala (br. 5), koji se, pak, međusobno razlikuju po visini posljednja tri prsta. Germansko stopalo (broj 4) karakterizira dugačak palac te jednaka veličina ostatka prstiju.

Autorica Jane Sheehan napisala je knjigu 'Let's Read Our Feet' (Pročitajmo naša stopala) u kojem je otkrila da prsti na stopalima, uz porijeklo, mogu otkriti i neke karakterne crte pojedinca.

Najduži drugi prst stopala
Ove osobe su rođeni vođe. Štoviše, imaju potrebu biti glavni organizatori bez obzira nalazili se na poslu, odmoru ili u vlastitom domu.

Sićušan mali prst
Upućuje na osobu zaigranog karaktera koja se voli zabavljati, te odbija odrasti.

Ukošen treći prst na stopalu

Ove osobe imaju prirodnu mogućnost da zavaraju, zbog čega se mnogi bave špijunskim poslom.

Kada je drugi prst na lijevom stopalu iskrivljen prema palcu

Znak sentimentalne i nostalgične osobe

Ukošen mali prst
Nekonvencionalna osoba koja se ne drži uobičajenih pravila

Pokretni mali prst
Nemirna osoba koja stalno ima potrebu za mijenjanjem svoje okoline

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju