Čišćenje lica važan je dio borbe protiv prištića i akni. Problematičnoj koži priuštite ovaj 100 posto prirodan tretman koji će poboljšati izgled lica u mjesec dana

U borbi protiv prištića i akni važno je biti dosljedan i uporan, a problematičnoj koži možete pomoći s dvije prirodne metode čišćenja lica i posebnom maskom.

Ako ćete svaki dan tretirati lice prema uputama već nakon mjesec dana primijetit ćete značajnu promjenu u količini prištića, akni i općenitom zdravlju kože lica.

Problematičnoj koži možete pomoći s dvije prirodne metode čišćenja lica i posebnom maskom.

JUTRO: Čišćenje lica medom

Namočite prste pod vodom, s pola čajne žlice meda temeljito istrljajte suho lice i zatim isperite vodom. Med će ukloniti suvišne masnoće s lica i istodobno se pobrinuti za hidrataciju kože dok su njegova antibakterijska svojstva zadužena za dubinsko čišćenje i sprječavaju razvoj prištića.

VEČER: Čišćenje lica uljem

Pomiješajte ulje ricinusa i jojobe u odnosu 1:3. Ovu mješavinu možete držati u običnoj staklenoj bočici i prije upotrebe lagano je protresite da se ulja još malo promiješaju.

1. Čajnu žlicu mješavine stavite na dlanove malo protrljajte.

2. Lagano prstima umasirajte ulja na čitavo lice. Koncentrirajte se na područja sa začepljenim porama, prištićima i aknama. Nježno masirajte lice 2 minute kako bi se ulje upilo na problematična područja.

Masku od meda, cimeta i muškatnog oraščića možete koristiti svakodnevno.

3. Namočite mali ručnik u vrlo toplu vodu. Neka bude vruća do one razine koju vaše ruke mogu podnijeti. Iscijedite ručnik, prekrijte njime lice i zatim taj ručnik prekrijte još jednim jer ćete tako spriječiti paru koja će se stvoriti da izađe na površinu. Upravo je para ključ ove tehnike jer uz pomoć ulja otvara vaše pore.

4. Držite ručnik na licu dok ne osjetite da je njegova temperature pala. Zatim s njime lagano prebrišite lice i odstranite višak ulja. Ponovno namočite oba ručnika u toploj vodi i ponovite postupak, ali ovaj put lice na kraju obrišite ručnikom koji je u prethodnoj ‘rundi’ ostao čist.

Naposljetku će na vašem licu ostati tanki neprimjetan sloj ulja koji će održavati balans na koži i štititi je.

MASKA ZA NJEGU LICA:

Zdrave kože nema bez zdrave prehrane.

Pomiješajte veliku žlicu meda s količinom cimeta dovoljnom da se stvori pasta i zatim u nju naribajte malo muškatnog oraščića. Pastu možete nanijeti na čitavo lice u debelom sloju, držati je 10 do 15 minuta i zatim isprati ili je možete staviti samo na određene prištiće i akne.

Na njima pasta može stajati i do nekoliko sati. Masku možete koristiti svakodnevno. Dobrobiti cimeta za zdravlje su raznolike, a njegova snažna anti-upalna i antibakterijska svojstva smirit će upalne procese na licu.

SAVJET PLUS: Bez zdrave prehrane nema lijepe kože i zato provjerite kako izgleda pravilna prehrana za problematičnu kožu. Pročitajte i 7 mitova o prištićima u odrasloj dobi koji će vam pomoći da minimalizirate njihov nastanak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju