Pjevačica Beyonce pojavila se na svečanoj večeri povodom promocije kompanije Tidal te dobila mnoštvo komplimenata na račun svojeg izgleda. Tek su najveći obožavatelji primijetili da put slavne pjevačice nikad nije izgledala tako svijetlo


Novije fotografije afroameričkih slavnih dama iz javnog života poput Beyonce i Janet Jackson dokazuju da su se iste podvrgle nekom tretmanu izbjeljivanja kože. Afroamerikanke karakterizira tamna put, a boja kože varira ovisno o roditeljima i genetici.

Posvjetljivanje puti dugotrajan je proces koji uključuje tretiranje kože kemijskim putem, laserom ili maskama s prirodnim sastojcima.

U slučaju spomenutih dama put im je vidno svjetlija nego prije desetak godina, iako javno ne progovaraju o tome. Zbog tajnih tretmana došle su na metu negodovanja brojnih kritičara koji im zamjeraju da se srame svojeg porijekla, te šalju pogrešnu poruku novim generacijama.

AHA kiseline i laser
Na tržištu već godinama postoje kreme za izbjeljivanje kože i posvjetljivanje tena koje se temelje na visokoj koncentraciji AHA kiselina. Ove kiseline namijenjene su izbjeljivanju tamnih mrlja na koži nastalih uslijed pretjeranog izlaganju suncu i neurednog načina života.

Da bi se uklonile hiperpigmentacijske mrlje moguće je otići i na kozmetičke tretmane izbjeljivanja s još jačim kiselinama ili laserom koji oštećuju gornji sloj kože pa se obično rade u zimskim mjesecima kad je izlaganje suncu manje rizično.

Prirodni pomagači
Isto je moguće pokušati i u vlastitoj radinosti uz pomoć maski i pilinga na bazi prirodnih sastojaka poput limuna, celera i badema. No stručnjaci napominju da je riječ o dugotrajnom procesu koji zahtijeva predano posvećivanje ovom cilju s mnogo odricanja.

U našoj fotogaleriji pogledajte slavne žene čija je put danas vidno svjetlija u odnosu na početke karijere.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju