Šiške odgovaraju gotovo svakom licu, ali treba pogoditi koje ćete odabrati s obzirom na oblik lica, ali i vrstu kose. Evo na koja pitanja trebate odgovoriti prije nego što se odvažite na rezanje uvojaka


1. Koliko dugo već želite šiške?

Odgovorite iskreno na ovo pitanje! Frizeri uglavnom ne podržavaju impulzivne odlaske kod frizera. Dajte si barem dva tjedna od trenutka kada vas pogodi ideja do njene realizacije.

Ako ne znate koju vrstu šiška želite, niste spremni za škare ni frizera.

2. Koliko je snažna i zdrava vaša kosa?
'Zdrava kosa mnogo bolje podnosi atmosferske promjene poput vlage i topline,' ističe celebrity stilistica Marissa Marino. Upravo zato trebali biste si postaviti ovo pitanje ako planirate odrezati kosu tijekom ljeta.

3. Koliko imate vremena za stiliziranje svoje kose?
Da bi izgledale dobro, šiške treba stilizirati ujutro, nakon odlaska u teretanu ili prije nego što izlazite u noćni provod. Zapitajte se stignete li ovu aktivnost ubaciti u svoj jutarnji, popodnevni ili večernji raspored.

4. Šalje li vam kosa poruku da je ovo loša ideja?

Ako imate 'zvrk' u kosi, odnosno čuperci kose vam neposlušno strše uz čelo, velike su šanse da nećete moći kontrolirati šiške. Ili će vam se uvojci stalno razdvajati na mjestu na kojem ne želite ili ćete stalno morati zaglađivati šiške.

Ne zaboravite da će vam jednom kad odrežete šiške trebati dosta vremena da kosa ponovo izraste.

5. Koju vrstu šiški želite?
Ako ne znate odgovor na ovo pitanja, niste spremni za škare. Informirajte se o različitim vrstama šiški prije nego što posjetite frizera. Inspiraciju pronađite u frizurama Rooney Mare, Zooey Deshanel, Bridgite Bardot ili drugim slavnim damama iz naše fotogalerije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju