Kvalitetne četkice osnova su dobrog oralnog zdravlja. Međutim, zdravlje zuba i desni moguće je podići na potpuno novu razinu, ako u svoju dnevnu rutinu pranja zuba uključite najnapredniju tehnologiju oralne higijene. U nastavku provjerite na što je potrebno obratiti pozornost prije nego se odlučite na kupnju električne četkice

Električna četkica treba biti ugodna i nježna za zube i desni
Iako su praktične, električne četkice s tvrdim vlaknima mogu oštetiti zubnu caklinu, ali i desni. Pri odabiru nastavaka za električnu četkicu, vodite računa da imaju mekana i gusta vlakna. Uz mekoću vlakana bitan je i nagib kao i oblik nastavka kako bi četkica mogla doseći teško dostupna mjesta u ustima poput stražnjih ili krivo izraslih zuba.

PR PR Foto: PR

Sonična tehnologija - najnapredniji sustav četkanja
Za razliku od klasičnih električnih četkica s rotirajućom glavom, sonične četkice na nježan način uklanjaju zubni plak te mrlje od hrane i pića s površine zuba, bez opasnosti od ozljeda i iritacije desni.
Riječ je o najnaprednijoj tehnologiji četkanja zuba. Sonične četkice proizvode vibracije (do 84.000 pokreta u minuti) koje se prenose na vlakna četkice. Ovakva snažna turbulencija mješavinu paste, vode i sline utiskuje u međuzubne prostore te između zuba i desni, što dovodi do razaranja zubnog plaka i bakterija koje ga stvaraju. Snažna sonična sila usmjerava tekućinu prema mjestima koja vlakna klasične četkice ne mogu samostalno doseći.

Curaprox Hydrosonic – sonične četkice za zdrave zube i desni

Curaprox Hydrosonic zubne četkice dolaze u tri varijante – pro, easy i Black is white. Mogu ih koristiti svi – djeca od 4. godine, odrasli, pacijenti s ortodontskim aparatićem, implantatima ili smanjenim motoričkim sposobnostima.
Hydrosonic četkice prikladne su za svakodnevnu upotrebu. Zahvaljujući nježnim vlaknima četkica i hidrodinamičkom učinku omogućavaju učinkovito čišćenje s najmanjom količinom zubne paste bez NLS umjetnog pjenila koje stvara preveliku količinu pjene u ustima.

PR PR Foto: PR

Nosite fiksni aparatić?
Osim što su učinkovite, vrlo su nježne prema zubima i desnima, bez rizika od oštećenja ili ozljeda. Najveću prednost pružaju pacijentima s posebnim dentalnim potrebama - osobito nakon implantološkog zahvata i za održavanje fiksnog ortodontskog aparatića.

Hydrosonic pro četkice dostupne su s tri inovativna zamjenska nastavka – power, sensitive i single. Svi nastavci imaju patentirana Curen® vlakna te su osmišljeni od strane dentalnih stručnjaka i mogu se kombinirati sa svim Hydrosonic zubnim četkicama.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju