Vodič u borbi protiv celulita

Nađete li se u istoj prostoriji s deset žena – znajte da osam ili devet njih, bez obzira na dob, tjelesnu težinu i građu, ima problema s celulitom. Riječ je, naime, o problemu koji uglavnom pogađa žene, i to upravo zbog hormonalne razlike između spolova. Tijekom zime ga je lako prikriti pa i zaboravimo da je tu, no tijekom ljeta priča je sasvim drugačija i nerijetko se, upravo zbog njega, teže odvažimo skinuti u kupaći kostim. Ipak, moguće je uspješno smanjiti ovu omraženu pojavu, i to u nekoliko koraka. No, krenimo redom.

Što je celulit?

Celulit je masno tkivo, a obično se javlja na području bedara, trbuha i stražnjice. Iako ga žene ne vole jer im predstavlja estetski problem, celulit je i zdravstveni problem jer upućuje na nepravilnu prehranu, stres, način života. Dakle, nastanku celulita pogoduje manjak tekućine, neodgovarajuća prehrana, manjak tjelovježbe, ali i faktori kao što su hormonalna neravnoteža te genetske predispozicije. Budući da je riječ o složenom problemu, uspješna borba protiv njega zahtijeva i sveobuhvatno rješenje.

Anticelulitni preparati

U borbi protiv celulita, važni su i anticelulitni tretmani koje, uz set odgovarajućih proizvoda, možete provoditi i kod kuće. Među dm robnim markama, koje nude odličan omjer kvalitete i cijene, nalaze se proizvodi koji vam mogu biti od pomoći.

Što: Balea BodyFIT anticelulitna gel-krema s wakame algama i kofeinom
Zašto: učvršćuje kožu i povećava njenu elastičnost
Kako: potrebno dva puta dnevno kružnim pokretima umasirati na problematične zone bedara, stražnjice i trbuha.

Što: Balea anticelulitni zavoj s algama, morskom solju i kofeinom
Zašto: učvrstit će vašu kožu i potaknuti mikrocirkulaciju i metabolizam, čime će ublažiti znakove celulita
Kako: zavoje jednom tjedno ravnomjerno i bez zatezanja omotati oko bedara i bokova pazeći da se ne preklapaju te ostaviti da djeluju 10 minuta. Nakon skidanja zavoja eventualne ostatke proizvoda nježno umasirati u kožu.

Možete se odlučiti i za SLIM EXTREME 4D COSMETIC LIPOSUCTION serum za mršavljenje i oblikovanje tijela marke Eveline Cosmetics koji je inspiriran metodom liposukcije. Tu je i hidratizirajuća gel krema osvježavajućeg mirisa – Nikel koncentrat protiv celulita koji jača vezivno tkivo, čvrstoću i elastičnost kože te Biobaza Anticellulite body maska od zelene gline s ekstraktom đumbira koji pospješuje cirkulaciju te kofein koji ima diuretičko djelovanje na tekućinu pohranjenu u masnim naslagama. Obogaćena hranjivim uljima badema i pšeničnih klica, maska ujedno i hidratizira i hrani kožu.

Pravilna prehrana

Nemojte zaboraviti, pravilna prehrana važna je i u borbi protiv celulita. Uz brigu o redovitoj hidrataciji (čitaj: osam čaša vode dnevno), nastojte prehranu obogatiti voćem i povrćem, a osobito namirnicama poput naranče, špinata, cvjetače, mrkve i rajčice koje su bogate lecitinom koji poboljšava cirkulaciju. S druge strane, potrebno je smanjiti unos rafiniranih ugljikohidrata i brze hrane.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju