Street style kombinacija iz centra Zagreba neiscrpna su nam inspiracija za modne teme. Ovoga puta nadahnuli smo se ljepoticom koja nas je osvojila svojim širokim osmijehom, dugom gustom kosom i odličnim nošenjem trendi ljetnog komada – dugog kombinezona

Dugi kombinezoni apsolutno su neizbježni ovoga ljeta. Ovaj vrući ljetni hit može se pronaći u razno raznim uzorcima, sa i bez naramenica, širih i užih krojeva, a savršeni kombinezon za sebe je pronašla i dugokosa ljepotica koja je prošetala zagrebačkim Cvjetnim trgom.

Iako jednostavan, kroj kombinezona nije prilagodljiv svakom tijelu pa s ovim odjevnim komadom valja biti na oprezu

Dugi kombinezon crno bijelog geometrijskog uzorka kombinirala je uz crne sandale ukrašene metalnim detaljem, a od modnih detalja izabrala je crnu torbu i crne sunčane naočale. Iako je pravilo da se kombinezoni ne nose na ravne cipele, ovoj brineti uspjelo je i za ovaj 'riskantan' potez dobiti čistu peticu.

Iako jednostavan, kroj kombinezona nije prilagodljiv svakom tijelu pa s ovim odjevnim komadom valja biti na oprezu. Kako izbjeći mane poput vizualno kratkih nogu, proširenih bokova ili širokog struka otkrila nam je modna dizajnerica Ogi Antunac.

1. S obzirom da kombinezon vizualno skraćuje figuru osnovno pravilo je kombinirati ga uz visoku potpeticu, jedini krojevi koji trpe nisku potplatu su baggy ili vrećasti modeli. Naime nabrana nogavica u tom slučaju savršeno će se stopiti s robusnom čizmom ili gležnjačama. Pogledajte i 5 modnih komada zbog kojih ćete izgledati niže i zdepastije.

2. Kako bi tijelo u kombinezonu doveli u ravnotežu i izbjegli dominantan donji dio u području bokova i struka pomoći će efektna marama oko vrata ili masivna ogrlica. U ovom slučaju odlično radi i gornji dio kombinezona s naglašenim dekolteom .

3. Trik koji potpomaže sklad tijela i koji će spriječiti da kombinezon 'pojede' figuru je remen. Bilo masivan ili tanki s efektnom kopčom, pozicioniran na liniji struka remen će figuru učiniti ženstvenijom i istaknuti obline. Doznajte i kako izgledati mršavije uz pomoć remena.

4. Idealna dužina nogavica kombinezona je ¾, točnije do iznad gležnja, uz nju rist postaje izduženiji čime se postiže vizualni dojam dužih nogu. Pogledajte i traperice koje vizualno produžuju i sužuju noge.

5. Kratke, strukirane jakne ili sakoi najbolje pristaju uz kombinezon, dugačke krojeve posebice do sredine bedra treba izbjegavati jer narušavaju sklad figure.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju