Street style kombinacija iz centra Zagreba neiscrpna su nam inspiracija za modne teme. Ovoga puta nadahnuli smo se ljepoticom koja nas je osvojila svojim širokim osmijehom, dugom gustom kosom i odličnim nošenjem trendi ljetnog komada – dugog kombinezona

Dugi kombinezoni apsolutno su neizbježni ovoga ljeta. Ovaj vrući ljetni hit može se pronaći u razno raznim uzorcima, sa i bez naramenica, širih i užih krojeva, a savršeni kombinezon za sebe je pronašla i dugokosa ljepotica koja je prošetala zagrebačkim Cvjetnim trgom.

Iako jednostavan, kroj kombinezona nije prilagodljiv svakom tijelu pa s ovim odjevnim komadom valja biti na oprezu

Dugi kombinezon crno bijelog geometrijskog uzorka kombinirala je uz crne sandale ukrašene metalnim detaljem, a od modnih detalja izabrala je crnu torbu i crne sunčane naočale. Iako je pravilo da se kombinezoni ne nose na ravne cipele, ovoj brineti uspjelo je i za ovaj 'riskantan' potez dobiti čistu peticu.

Iako jednostavan, kroj kombinezona nije prilagodljiv svakom tijelu pa s ovim odjevnim komadom valja biti na oprezu. Kako izbjeći mane poput vizualno kratkih nogu, proširenih bokova ili širokog struka otkrila nam je modna dizajnerica Ogi Antunac.

1. S obzirom da kombinezon vizualno skraćuje figuru osnovno pravilo je kombinirati ga uz visoku potpeticu, jedini krojevi koji trpe nisku potplatu su baggy ili vrećasti modeli. Naime nabrana nogavica u tom slučaju savršeno će se stopiti s robusnom čizmom ili gležnjačama. Pogledajte i 5 modnih komada zbog kojih ćete izgledati niže i zdepastije.

2. Kako bi tijelo u kombinezonu doveli u ravnotežu i izbjegli dominantan donji dio u području bokova i struka pomoći će efektna marama oko vrata ili masivna ogrlica. U ovom slučaju odlično radi i gornji dio kombinezona s naglašenim dekolteom .

3. Trik koji potpomaže sklad tijela i koji će spriječiti da kombinezon 'pojede' figuru je remen. Bilo masivan ili tanki s efektnom kopčom, pozicioniran na liniji struka remen će figuru učiniti ženstvenijom i istaknuti obline. Doznajte i kako izgledati mršavije uz pomoć remena.

4. Idealna dužina nogavica kombinezona je ¾, točnije do iznad gležnja, uz nju rist postaje izduženiji čime se postiže vizualni dojam dužih nogu. Pogledajte i traperice koje vizualno produžuju i sužuju noge.

5. Kratke, strukirane jakne ili sakoi najbolje pristaju uz kombinezon, dugačke krojeve posebice do sredine bedra treba izbjegavati jer narušavaju sklad figure.