Famozne mokre tajice već nekoliko sezona ne prestaju modno inspirirati i žene na hrvatskim ulicama, koje ovaj šik modni komad biraju za svoja street style izdanja. Riječ je o tajicama s efektom mokroga sjaja, a možda najslavnije mokre tajice su one koje je Olivia Newton-John nosila u filmu "Briljantin".

Galerija Street style djevojka iz Zagreba u mokrim tajicama Mokre tajice Mokre tajice +6 Street style djevojka iz Zagreba u mokrim tajicama

Kako je otkrila jednom prilikom, Olivia Newton-John u crne tajice uske poput druge kože koje je nosila u završnoj sceni "Briljantina" stala je i 40 godina nakon snimanja filma. Tajice koje su stekle kultni status savršeno su dočarale preobrazbu slake i dobre Sandy u vamp-zavodnicu koja je svojim izgledom i plesnim pokretima potpuno zaludjela frajera Dannyja (John Travolta).

Olivia Newton-John - 2 Olivia Newton-John u kultnim mokrim tajicama (Foto: Profimedia)

Zanimljiva je informacija i da tajice nisu bile rađene za potrebe snimanja filma, već su bile osobno vlasništvo Olivije Newton-John, a u trenutku snimanja "Briljantina" bile su stare 25 godina. Bile su to možda i prve, ali zasigurno najslavnije mokre tajice na filmu, ali i općenito.

Street style djevojka iz Zagreba u mokrim tajicama Street style djevojka iz Zagreba u mokrim tajicama (Foto: Slaven Janđel)

Kao i Olivia prije sada već više od 45 godina, i street stylerice s hrvatskih ulica pronašle su svoj savršen par mokrih tajica. Kombiniraju ih s raznim modnim komadima i vrstom obuće, a kako se najviše nosi u jesen i zimu, riječ je pretežno o gležnjačama i čizmama s potpeticom ili ravnim đonom.

Najženstvenija haljina sa zagrebačke špice kojoj su šik čizmice savršen par Street style u Zagrebu - 1 Street style u Zagrebu - 4 Street style u Zagrebu - 7 +5 Street style u Zagrebu - 3

Većinom biraju crne tajice, no jedna street style dama odabrala je tamnocrvene i spojila ih s poluvisokim čizmama od brušene kože na tanku potpeticu – petica za to! Kako to izgleda kada mokre tajice imaju glavnu u riječ u odjevnoj kombinaciji, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Mokre tajice Street style dama u crvenim mokrim tajicama (Foto: Ivo Cagalj/Pixsell)

Mokre tajice Street style dama u mokrim tajicama (Foto: Josip Moler/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju