Unatoč desetodnevnom periodu žalosti u Velikoj Britaniji zbog smrti kraljice Elizabete II., od 16. do 20. rujna 2022. godine u Londonu se ipak održao Tjedan mode na kojem su predstavljene nove kolekcije za proljeće / ljeto 2023. godine.

Galerija Street style London - 7 Street style London - 6 Street style London - 4 +9 Sako-haljina i čizme visokih sara

Tjedan mode je održan u promijenjenom ruhu – u čast kraljici Elizabeti II. otkazani su svi popratni programi i proslave, a od predstavljanja novih kolekcija iz poštovanja su odustala i neka velika modna imena poput Burberryja i Rafa Simsonsa.

Pažnja je umjesto toga usmjerena na manje kreatore i brendove. Ne samo da su oni odali počast bivšoj kraljici kroz male detalje u svojim kolekcijama, već su to učinili i modni influenseri koji su prethodnih dana većinski birali odjevne komade i modne dodatke u tamnijim bojama.

Street style London - 10 Sako-haljina i čizme visokih sara (Foto: Profimedia)

Na ulicama jedne od najodvažnijih street style meka i crnina može biti drugačija i podizati obrve kroz upotrebu različitih tkanina, tekstura i krojeva.

Kratko, kraće, najkraće: 10 fotografija koje otkrivaju što se u New Yorku nosi ove jeseni Street style New York u rujnu 2022. godine - 3 Street style New York u rujnu 2022. godine - 6 Street style New York u rujnu 2022. godine - 1 +7 Street style New York u rujnu 2022. godine - 2

Pažnju su ovih dana privlačili influenseri u odvažnim kombinacijama poput crnih trikoa s dugim rukavima i nogavicama napravljeni od rastezljivih sjajnih materijala.

Street style London - 3 Triko s dugim rukavima i nogavicama (Foto: Profimedia)

Primijećene su i prozirne haljine od crnog tila koje su nošene s čizmama iznimno visokih sara. Visoke čizme kombinirale su se i uz crne sakoe-haljine i minice.

Na londonskim ulicama mogle su se vidjeti i klasične kombinacije crnih pletenih haljina i gležnjača, poslovnih kompleta i elegantnih cipela s visokom potpeticom te predimenzioniranih hlača i tenisica.

Što se ovih dana nosilo na londonskim ulicama, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Street style London - 1 Crop-top i hlače visokog struka (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju