Iako po navici svaku suknju koja otkriva koljena nazivamo mini suknjom, njezin rub po službenoj definiciji seže točno 10 centimetara ispod ruba stražnjice i svi modeli duži od toga zapravo spadaju u midi kroj

U 50-im godinama 20. stoljeća pojavio se model suknje nazvan ‘mikro mini’, još kraći od klasične mini suknje. Prve mikro minice na američkoj televiziji viđene su u znanstveno-fantastičnoj seriji ‘Space Patrol’ koja se emitirala od 1950. do 1955. godine.

Danas je ovaj hrabar model suknje čest gost modnih pista, ali ne viđa se često na slavnim ženama ili u street style kombinacijama zato što njegovo nošenje zahtijeva veliku dozu spretnosti.

Spretnost u nošenju mikro minice demonstirala je jedna brineta koja je glavnim zagrebačkim trgom prošetala u pravoj ljetnoj kombinaciji. Svoju suknju sparila je s ležernim bijelim topom, štiklama na vezanje i crvenom torbicom. Crno-bijelo izdanje koje je zaokružio jednostavan make up laskalo je njezinoj preplanuloj puti.

Mladoj dami dajemo street style peticu za spretno nošenje riskantnog modela suknje, a u galeriji pogledajte kako mikro minice nose poznate glumice, pjevačice i manekenke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju