Volite li kupovati posteljinu? Privlače li vas različiti uzorci? Ako da, možda mišljenje stručnjakinje za interijer promijeni vaše mišljenje.

Laura Fenton, autorica na portalu Apartment Therapy, objasnila je kako je u jednom trenutku shvatila da osnovni set posteljine u bijeloj boji nema konkurenciju, a navela je i razloge zbog kojih kupuje isključivo bijele plahte.

1. Standard u hotelima

Bijele plahte s razlogom su standard u hotelima. Bijela boja signalizira čistoću, a svježi, čisti izgled djeluje luksuzno. Kupnja bijelih plahti za vlastiti krevet jednostavan je način da i sami osjetite hotelsko iskustvo u svom domu.

2. Idu uz sve

Ako na krevetu imate bijele plahte, dobili ste podlogu s kojom se možete najlakše igrati s pokrivačima i ukrasnim jastucima. Ako obojite zidove u neku odvažnu boju ili ih ukrasite upečatljivim umjetničkim dijelom, bijele plahte i dalje će odrađivati posao. Čak i ako dramatično promijenite stil uređenja, bijele plahte i dalje će biti pun pogodak.

3. Loša strana bijelih plahti zapravo je prednost

Naravno, neizbježna mana bijelih plahti je činjenica da se na njima odmah vidi baš svaka mrlja, a osim toga može se dogoditi da bijela plahta postane žuta ili siva.

Zašto je ova mana zapravo prednost? Jer prljavu bijelu posteljinu možete prati na visokim temperaturama. Bitno je samo da bijelo perete s bijelim, i to na visokim temperaturama, s kvalitetnim deterdžentom. Ako vam se dogodila promjena boje, razmislite radite li nešto pogrešno prilikom pranja.

Također, za bijele plahte povremeno, ako je to potrebno, možete iskoristiti i sredstvo za izbjeljivanje i tako im vratiti svježinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju