Crveni tepih dodjele Oscara modna je promenada najljepših toaleta koje se pomno planiraju mjesecima unaprijed. No samo neke dame, ponesu laskavu titulu najljepše odjevenih te zadovolje visoke kriterije struke i javnosti. Zatražili smo najpoznatije hrvatske modne dizajnere da odaberu najljepšu haljinu i damu koja ih je nosila te objasne zašto je ona zaslužila titulu najljepše



Zabljesnuti na dodjeli Oscara modni je izazov koji mnogim glumicama osigurava epitet najljepših, a odabirom haljina, krojeva i modela zaslužuju čistu peticu iz stila na crvenom tepihu.  Izdvajamo pet dama koje su po mišljenu hrvatskih dizajnera bile najbolje odjevene.

1. Matija Vuica
Definitivno najbolja haljina je ona glumice Lupita Nyong'o, koju potpisuje Calvin Klein. Kreacija rađena posebnim sistemom perli i neviđenog materijala, na njezinom je tijelu izgledala veličanstveno. Izdvojila bih je zbog posebnosti izrade, gusto i rjeđe istaknih perli po cijelom poprsju. Pohvalila bih i odabir boje premda moram primijetiti da je bilo dosta bijelih haljina i malo me čudi da nije bilo više proljetnih boja.

2. Đurđica Vorkapić Hippy Garden
Najljepša haljina na dodjeli Oscara bila je ona s potpisom Johna Galliana za Maison Martina Margiela koju je nosila glumica Cate Blanchett. Svidio mi se minimalizam crne haljine, jer smo odavno prerasli element glamura i sve je već viđeno. Jednostavnost je najveća profinjenost. Cate Blanchett je odlično nosi, izgleda predivno i autentično.

Crveni tepih dodjele Oscara prava je modna promenada za koju se haljine pripremaju mjesecima unaprijed, no samo neke dame ponesu titulu najbolje odjevenih

3. Aleksandra Dojčinović
Definitivno najbolje odjevena uzvanica na Oscaru bila je Hannah Bagshawe supruga glumca Eddieja Redmaynea. Svidjelo mi se što je njezina haljina koju potpisuje Alexander McQueen imala mali odmak u kroju za razliku od ostalih toaleta. Naime, većina haljina bila je sirena ili cigareta kroja, dok je njezina kreacija elegantno padala i imala je detalje od perja. Nije se povela trendom u krojevima i imala je minimalan pomak, ali s odličnim efektom.

4. Elfs
Najbolje odjevena glumica na dodjeli filmskih nagrada Oscar bila je Meryl Streep. Njezin je styling s potpisom Lanvin bio primjeren godinama, imala je sako i suknju i nije inzistirala na haljini. Izgledala je klasično, a odabrala je crno-bijeli outfit koji bi funkcionirao i za nekoliko godina. Odjećom se nije pokušala utegnuti ni prikriti godine.

5.Teo Perić
Posebna mi je bila glumica Diane Kruger, koja se izdvajala u kreaciji koju nije nosio materijal već konstrukcija i sam kroj. Odličan efekt odradio je upravo kroj, ali i spoj muškog i ženskog. Pomalo biseksualni model, u izradi Donna Karan Ateliera, ostao je u službi ženstvenosti i elegancije i Diane je izgledala fantastično.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju