Postoji jedna stvar koju možete učiniti svako jutro kako bi poboljšali svoj seksualni život. Tako barem tvrdi trenerica za veze Lila Darviille.

Ona kaže da je rješenje u ubacivanju barem malo predigre u jutarnju rutinu. I ta predigra onda ne mora dovesti do seksa.

Ona vam može poslužiti za dodatno povezivanje s parnerom i ona može biti tek poljubac, zagrljaj s leđa, šaputanje pod tušem... koji će začiniti vaš dan i pozitivno utjecati na vaš seksualni život.

Ljudi običnu na predigru gledaju kao na nešto nakon čega slijedi seks i kako objašnjava Darviille, obično je koriste tek kada uđu u spavaću sobu ili neporedno prije seksa.

A predigra je zapravo buđenje seksualne energije koje ne bi trebalo biti povezano isključivo sa spolnim odnosnom. Može početi čim se probudite i tzrajati cijeli dan, bez da se "zapečati" orgazmom.

Zapravo - predigra bi trebala biti nešto što nema svoj početak ni kraj.

A kada razmišljate o početku predigre, izađite izvan okvira svoje spavaće sobe. Seksualno energiju nikako nemojte ograničiti samo na seks i s njom se poigrajte u bilo kojem trenutku dana korištenjem već spomenutih poljubaca i šaputanja.

Tradicionalna predožba predigre sugegira da slijedi neki glavni događaj, a seksualno zadovoljstvo izjednačujemo s orgazmom na koji gledamo kao na mali trofej koji partneri predaju jedan drugome.

I na taj način ograničavamo se jer kao jedini cilj seksualnog odnosa postavljamo dolazak do orgazma, a činjenica je da su ženama jednako, ako ne i više, bitne emocije i povezivanje.

Predigra je zato puno više od buđenja seksualne energije. Ona može pomoći u povezivanju s vašim partnerom i ne bi trebala biti samo obavljanje obaveza s popisa, nego avantura u bilo kojem trenutku koji vam odgovara.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju