Želite li ovih blagdana zablistati u malo kraćoj suknji ili užim hlačama bez straha da će vam se nazirati neželjena narančina kora, ova tehnika doći će kao spas u zadnji čas.

Suho četkanje kože možete pronaći u ponudi mnogih wellnessa i kozmetičkih salona kao vrstu anticelulitne masaže koja uz to vašu kožu čini blistavom i sjajnom, ali lako je možete izvoditi i kod kuće.

Uz kozmetičke, ova tehnika kojom se stoljećima koriste u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji, ima i mnogobrojne zdravstvene dobrobiti, od jačanja imunološkog sustava do detoksikacije organizma.

Za suho četkanje kože potrebna vam je samo četka od prirodnih vlakana i oko pet do maksimalno 10 minuta dnevno kako biste već nakon nekoliko dana vidjeli prve rezultate.

Izdvojite 10-ak minuta dnevno za anticelulitnu masažu Koža poput breskvice: Eliminator celulita od dva sastojka koji možete napraviti same

Četkanjem kože:

1. Uklanjamo odumrle stanice.

2. Stimuliramo brži rast novih, osobito vezivnih stanica koje su odgovorne za čvrstoću i elastičnost naše kože.
Poticanjem cirkulacije te masažom razbijamo i masne naslage ispod kože, čime smanjujemo vidljivost celulita.

Za potpuno izbacivanje toksina iz našeg tijela i smanjenje celulita svakodnevno morate četkati kožu najmanje tri tjedna. Suho četkanje kože najbolje je provoditi netom prije tuširanja, a za još bolje rezultate nakon tretmana tuširajte se naizmjence toplom i hladnom vodom.

Iskra Lawrence "Imam celulit, pa što?" Poznate žene koje se ne srame pokazati svoje tijelo

Kako provoditi suho četkanje?

Četkom od prirodnih vlakana četkajte kožu dugačkim, ravnim pokretima počevši od nogu, od stopala prema gore, zatim ruku, od šaka prema ramenima. Leđa četkajte odozgora prema dolje i trbuh odozdo prema gore.

Takvo će četkanje usmjeriti limfu prema srcu, stoga nikako ne četkajte u suprotnom smjeru jer usmjerava limfu od srca, što može uzrokovati dodatno opterećenje vena i limfnih čvorova. Možete četkati i lice, ali koristite manju i nježniju četku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju