Osim što štede vrijeme, sušilice su praktično rješenje i za male stambene prostore. Imate li još uvijek dozu skeptičnosti prema korištenju sušilica, vrijeme je da se oslobodite. Zablude u koje smo prije vjerovali, danas više ne vrijede.

1. Sušilice rublja dugo odrađuju zadani program

Ova zabluda postaje daleka prošlost jer se razvitkom tehnologije sve prilagođava u korist korisnicima. Zbog brzog života i svima najvećeg problema – nedostatka vremena, dobra je ideja prihvatiti sve blagodati koje nam donosi moderan tehnološki razvitak. Uz opciju brzog sušenja odjeće, više ne moramo brinuti hoće li nam najdraži komad odjeće biti suh na vrijeme ili ćemo u posljednji trenutak osmišljavati što obući umjesto najdraže vunene veste koja nije suha na vrijeme. U Electrolux sušilicama rublja postoje senzori kojima se prilagođava trajanje sušenja prema količini odjevnih predmeta u sušilici. Dakle, što manja količina to je vremenski period sušenja kraći.

2. U sušlici nije preporučljivo sušiti odjeću najosjetljivijih materijala

Svilenu odjeću najčešće se preporuča prati na ruke pa često dolazimo do zaključka da odjeću od najosjetljivijeg materijala nije dobro sušiti u sušilicama. Međutim, godinama se radi na programima koji omogućuju da bez straha u sušilicu ubacite svilene pa i vunene predmete. U sušilicama postoje programi koji odrađuju sušenje na nižim temperaturama, a istovremeno se bubanj okreće nježnije i sporije što rezultira njegovanom i očuvanom odjećom. Electrolux sušilice imaju Woolmark Silver certifikat što znači da su vuneni predmeti posebno zaštićeni prilikom sušenja.

Sušilice štede vrijeme jer nema potrebe za peglanjem Sušilice štede vrijeme jer nema potrebe za peglanjem Foto: Electrolux

3. Odjeća se u sušilici skuplja

Koliko ste puta odustali od kupovine predivnog vunenog džempera jer ste se sjetili koliko vam problema može priuštiti već nakon prvog pranja. Staro pravilo da se vuneni odjevni predmeti skupljaju u sušilici više ne vrijedi. Programi za vunu garantiraju sigurno sušenje vune bez skupljanja jer omogućuju prilagođene kretnje bubnja koji ne oštećuju ovaj zapravo vrlo krhki materijal. Ako vunene predmete sušite u sušilici, sretno ste izbjegli cijeđenje materijala koje može dovesti do širenja. Još jedna prednost je što ste na taj način izbjegli sušenje na zraku prilikom kojeg vlažna odjeća oprana na ruke brzo apsorbira sve mirise.

4. Sušilica ostavlja neugodan miris na odjeći

Uz pravilno postupanje ne biste trebali imati strah od pojave neugodnog mirisa na odjeći nakon korištenja sušilice. Međutim, važno je zapamtiti da pravilno očuvanje odjeće počinje pranjem u perilici, a sušilica je tek sljedeći korak. Ako se neugodan miris ipak pojavi potrebno je razmisliti o količini deterdženta i omekšivača koji stavljamo u perilicu jer pretjerivanje može dovesti do kontra efekta, odnosno svježinu i prozračnost rublja zamijeniti neugodnim mirisom.

Sušilice za rublje štede prostor Sušilice za rublje štede prostor Foto: Electrolux

5. U sušilice ne smijemo stavljati odjevne komade koji imaju oznaku ručnog pranja

Ovo je zabluda kojoj trebamo prestati vjerovati jer perilice i sušilice rublja ne rade na potpuno istom principu. U nekim slučajevima je čak poželjno ubaciti u sušilicu odjevni predmet koji smo oprali na ruke. U bubnju sušilice struji blagi topli zrak koji neće naštetiti ni najosjetljivijim materijalima.

Odlučite li se za kupnju Electrolux sušilice s toplinskom pumpom na dar dobivate i darovnu karticu za Terme Čatež.

Kako do darovne kartice?

1. U razdoblju trajanja promocije kupite jedan od modela Electrolux sušilica s toplinskom pumpom.

2. Sačuvajte dokaz o kupnji.

3. Prijavite svoju kupnju putem online kupona na internet stranici www.electrolux.hr prilažući sliku dokaza o kupnji (račun) te sliku natpisne pločice sušilice rublja.

Ako su svi navedeni uvjeti zadovoljeni i podaci ispravno upisani, na vašu kućnu adresu stići će darovna kartica Termi Čatež u vrijednosti od 30 EUR.

Sadržaj je napravljen u produkciji "NOVA TV Content Teama" u suradnji s "Electroluxom" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju