Estetska medicina danas predstavlja novu vrstu medicine i nov način razmišljanja. To je medicina koja ide puno dalje od korekcija i tretiranja nepravilnosti lica i tijela. U dm-ovu podcastu saznat ćete nešto više o novim trendovima u estetskim zahvatima u kojima se vrednuje prirodna ljepota.

Galerija Suvremeni trendovi u estetici - 8 Suvremeni trendovi u estetici - 2 Suvremeni trendovi u estetici - 3 +6 Suvremeni trendovi u estetici - 5

U novom dm-ovu podcastu razgovaralo se o estetskoj medicini u službi naglašavanja prirodne ljepote. Gošća dm-ova podcasta je opća i abdominalna kirurginja dr. Ana Štanfel Hauser, koja se u estetsku medicinu zaljubila prije skoro deset godina. Njezin osebujni pristup pacijenticama i činjenica da na medicinu gleda kao na umjetnost svrstali su je među najbolje liječnike u regiji za tretmane filerima u Hrvatskoj.

Suvremeni trendovi u estetici Suvremeni trendovi u estetici Foto: Getty Images

dm-ov podcast započeo je razgovorom o estetskoj medicini koja podupire prirodnu, autentičnu ljepotu. Doktorica naglašava važnost individualnog pristupa jer koliko god postojali nekakvi idealni omjeri, oni ne mogu biti primjenjivi univerzalno. Estradna osoba poput pjevača i, primjerice, jedna učiteljica apsolutno nemaju iste zahtjeve kada je riječ o estetskom izgledu. Doktorica Štanfel Hauser odgovorila je na pitanje je li moguće u estetskoj kirurgiji imati svoj potpis, s obzirom na to da je ona poznata po svojoj tehnici pearl lips. Njezine pacijentice oduševljene su rezultatima, a svoju karakterističnu tehniku naziva "Pearl lips by Ana Štanfel", suptilnim, ženstvenim usnama prirodnog dojma kojima zaista pristaje naziv biserne.

"Očito je da individualni pristup može dovesti do uspjeha. Moj je potpis svakako zdrava koža, uz minimalnu voluminizaciju, odnosno vraćanje onoga što ste imali kao djevojka", kaže doktorica.

Kolagen stimulatori za lifting efekt

Štanfel Hauser priča kako u svojim tretmanima koristi hijaluronske filere, skin boostere, PRP (engl. platelet-rich plasma), koji se koristi i u terapiji regeneracije zglobova, a najdraži su joj kolagenski stimulatori.

"Jako volim kolagenske stimulatore, to je i sam početak priče", kaže. Kolagenski stimulatori preparati su kojima iniciranjem u kožu budimo rezerve kolagena te dolazi do njegove hiperprodukcije. Na taj način koža ozdravljuje, zateže se, čime dobivate efekt podizanja.

Suvremeni trendovi u estetici Suvremeni trendovi u estetici Foto: Getty Images

U dm-ovu podcastu doktorica je otkrila i kada je pravo vrijeme za estetske tretmane. Ako počnete s mezoterapijama oko 30. godine, nećete pogriješiti. To je zapravo ulog u budućnost jer vi tog trenutka nećete ništa posebno vidjeti, to su rijetki kokteli vitamina, peptida. Nije ni poanta da sa 30 godina nešto vidite, nego da s 40-50 godina imate zdravu kožu, objašnjava.

U razgovoru se dotakla i teme popularnog tretmana botoksom. Doktorica naglašava da je važno znati da je botoks neuromodulator koji se aplicira u mišić i služi za prevenciju dubokih bora. Međutim, može ga se i zloupotrijebiti tako da ljudi odu na tretman svaka dva-tri mjeseca, čim primijete mimike, što nije svrha botoksa. Svrha je da kada niste u mimici, kada ne radite grimase, duboke bore nisu vidljive.

Oblikovanje stražnjice filerima kao novi trend

Danas su zahvaljujući razvoju estetske medicine dostupni i novi trendovi poput oblikovanja stražnjice posebnim filerima. Doktorica Štanfel Hauser kaže kako je zahvat oblikovanja stražnjice kolagenskim stimulatorima popularan i u Hrvatskoj. Tretman se provodi polilaktičnom kiselinom, kojom se može nadomjestiti nedostatak volumena, odnosno masti u licu ili dijelu tijela.

Suvremeni trendovi u estetici Suvremeni trendovi u estetici Foto: Getty Images

Za kraj dm-ova podcasta doktorica je podijelila svoj savjet pacijentima: "Ja bih svakom pacijentu preporučila da izabere svoga jednog, dva, tri liječnika i da ne šara, da ne ide od jednih do drugih vrata jer se tako ni kod jednog liječnika ne stvara odgovornost za vaš rezultat. Mislim da je kod estetskih tretmana, kao i za sve u životu, važan kontinuiran rad pod budnim okom stručnjaka."

Estetski tretmani kroz neinvazivne metode daju vidljivu kozmetičku promjenu koja uvelike utječe na kvalitetu života, prevenciju i održavanje izgleda. Najveći broj tretmana i zahvata u estetskoj medicini posvećen je koži lica, no mogu se tretirati i drugi dijelovi tijela. U dm-ovu podcastu doznajte koliko je važno koristiti licencirane proizvode u tretmanima, ali i koje je još savjete podijelila doktorica.


 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju