Prije negoli s proljećem zamirišu voćke u cvatu i najraznovrsnije cvijeće, prijelazni period iz zime u najrascvjetanije godišnje doba raspupanim i mirisnim održavaju zumbuli.

Galerija

Specifično slatko-opojnog mirisa ovi cvjetni grozdovi domove čini šarenijim i optimističnijim nagovještavajući opojno i šareno proljeće.

Cvjetne „trubice“ najčešće su ljubičaste boje, ali sve su prisutnije i one u bijeloj i nježno ružičastoj boji. Vole sunce, ali ne bi trebali biti u previše toploj prostoriji te ne vole previše vode te ih stoga treba zalijevati u tanjurić, a ne direktno u teglicu.

Ako ste i vi ljubiteljica ovog posebnog cvijeta čije će prepoznatljiv i intenzivan miris ispuniti cijeli dom, predlažemo vam različite ideje kako ga što atraktivnije uklopiti u svoj životni prostor.

Zumbul se lako može prilagoditi rustikalnim, ali i svečanim dekoracijama u kojima se ističe kao jedna od glavnih zvijezda.

Pročitajte i zašto nam cvijeće diže raspoloženje kao i ostala 4 razloga zbog kojih bismo svi u domu trebali imati cvijeće.