Zahvaljujući društvenim mrežama i velikom srcu spremnom na davanje, devet žena okupilo se na istoj Facebook grupi kako bi skupili pomoć za potrebite na području glavnoga grada. Nekad je ta pomoć dolazi u obliku hrane, higijenskih potrepština, lijekova, drva za ogrjev, ali i u obliku zainteresiranog i suosjećajnog društva za usamljene duše


Udruga FB Humanitarci Zagreb započela je svoj rad kao Facebook grupa kada je devet divnih žena, domaćica i majki odlučilo odvojiti svoje slobodno vrijeme kako bi pomogle svim potrebitima.

Osnovna misija ovi žena je pomoći ljudima slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, osobama s invaliditetom, ali i onima koji se trude naći posao, a ne nalaze ga.

Ove žene velikog srca su neotporne na suze i tragedije drugih, ali imaju nevjerojatnu snagu i želju pomoći najpotrebnijima.

'Kad ti dijete šapne da ne čuje mama, ja bih jeo paštetu. Znači, taj netko nema 3 i pol kuna za paštetu, to je užas,' sa suzama u oči objašnjava svoje motive za volonterski rad u ovoj udruzi Ivana Radić, jedna od voditeljica.

One ne traže nikakvu posebnu zahvalu, ne broje vrijeme provedeno na terenu odvojene od vlastitih obitelji skupljajući pomoć i dostavljajući je potrebitima, već samo žele pamtiti osjećaj da su nekome pomogli.

Unatoč tome, Nataša Schaps, Valentina Ličanin, Tihana Kunštek, Branka Zorić Cindrić, Kristina Mrkoci, Ivana Radić, Vesna Renić, Lidija Mamić, Milica Repalust i Vera Vrhnjak hvala vam i svaka vam čast!

U video prilogu iz emisije Provjereno saznajte više o nesebičnim ženama velikog srca koje nesebično dijele svoje slobodno vrijeme s onima kojima je najpotrebnije.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju