Trebao je to biti običan govor zahvale, no dobitnica je iznenadila sve i iskoristila je svoju priliku zauzeti se za žene u Hollywoodu.

Tko kaže da žene nisu solidarne? Upravo suprotno je pokazala Patricia Arquette koja je na 87. dodjeli Oscara osvojila zlatni kipić za najbolju sporednu glumicu u filmu 'Odrastanje' Richarda Linklatera za ulogu hrabre majke.

Borili smo se za svačija prava i jednakost. Sada je vrijeme da i muškarci i žene budu plaćeni jednako za svoj posao

Arquette je primajući nagradu pozvala na jednake plaće za žene u Sjedinjenim Državama – bio je to trenutak koji je obilježio cijelu dodjelu.

'Ova nagrada je za svaku ženu koja je rodila, za svakoga tko plaća poreze i državljanin je ove zemlje: Borili smo se za svačija prava i jednakost. Sada je vrijeme da i muškarci i žene budu plaćeni jednako za svoj posao i da se počnemo zalagati za prava žena u Americi', rekla je Arquette što je izazvalo val oduševljenja u publici – posebno od slavne Meryl Streep i Jennifer Lopez koja je sjedila do nje.

Ovo je prvi Oscar za ovu 46-godišnju glumicu koja se o ovoj kategoriji natjecala s Emmom Stone ("Birdman"), Laurom Dern ("Wild"), Keirom Knightley ("Igra oponašanja") i Meryl Streep ("U šumi").
Film je zanimljiv po tome što je sniman dvanaest godina a prati odrastanje dječaka od 5. godine do punoljetnosti.

Pročitajte sve o 87. dodjeli filmskih nagrada Oscar

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju