Vrlo neobična i poprilično nevjerojatna priča odvijala se nedavno u jednom američkom rodilištu. Riječ je o hvalevrijednu djelu koje će dvije žene pamtiti do kraja svojih života

Krajem srpnja doktorica Amanda Hess otišla je u bolnicu kako bi se priremila za inducirani porođaj. Hess je inače je ginekologinja te obavlja porođaje u toj bolnici. Dok je bila u svojoj sobi, načula je kako se medicinske sestre pripremaju za pacijenticu koju je trebalo odmah poroditi jer je beba bila pod velikim stresom.

Za trudnu doktoricu Amandu Hess ovo je bio 'sasvim uobičajen dan', iako je i sama kasnije tog dana rodila

Kako je doktor bio na putu za bolnicu i nisu ga mogli više čekati, Hess je odlučila priskočiti u pomoć jer vremena za gubljenje više nije bilo.

Odjenula je još jednu bolničku haljinu kako bi prekrila zadnji dio tijela, na japanke je obula plastična prekrivala za obuću i obavila porođaj.

Nekoliko minuta kasnije i samoj Hess započeli su trudovi te je kasnije tog dana rodila svoje drugo dijete, kći Ellen.

Dan prije toga isto sam obavila porođaj, tako da sam zapravo mislila kako do zadnje minute radim. No, ovo je doslovno bilo do zadnje sekunde, izjavila je Hess.

Pacijentica Leah Halliday Johnson nije ni shvatila da je i Hess trebala roditi isti dan kada ju je vidjela. Njezin je suprug zamijetio da je u bolničkoj haljini, ali Hess je bila u potpunosti koncentrirana i profesionalna.

Dvije žene već se znaju jer je Hess bila jedna od doktora koja je nekoliko puta pregledala Halliday Johnson u istoj bolnici. No, nije bila dogovoreni doktor koji ju je trebao poroditi jer je i sama Hess trebala roditi.

Definitivno je zaradila ovo slobodno vrijeme. Zahvalna sam joj na svemu što je učinila za moju obitelj. To govori puno o tome kakva je ona žena i majka, isto kao i kakva je doktorica. Osjećaš se bolje, pogotovo kada rodiš kćer, znajući da u svijetu postoje žene poput nje, kazala je Halliday Johnson.

Ovu priču na Facebooku objavila je druga doktorica kako bi pohvalila svoju kolegicu, a uskoro su se o hvalevrijednu pothvatu raspisali i američki mediji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju