Mlada glumica Ornela Vištica potaknuta fotografijama djevojaka na društvenim mrežama odlučila je reagirati te se na svom Facebook profilu obratiti svim djevojčicama te im naglasiti što je i gdje se krije ljepota. Mi potpisujemo svaku njezinu riječ i želimo slična razmišljanja poznatih dama čitati češće

'Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto osjećam da moram reagirati za sve djevojčice koje eto gledaju tu i tamo moj profil.

Prije nekoliko godina bila sam u srednjoj školi. Opća gimnazija. U razredu je naprosto sramotno bilo dobiti nižu ocjenu. Borili smo se kao lavice i lavovi tko će biti bolji. I tko će više novog ZNANJA i INFORMACIJA usvojitI!. Nismo baš imali vremena za izlaske i dotjerivanja.

Učite kako se ponašati ovisno o situaciju, vremenu, prostoru i društvu u kojem se nalazite. Budite i rokerice i šminkerice, ali nemojte zaboraviti biti male dame...

Ispiti su se znali zaredati cijeli tjedan. Iz današnjeg pogleda svjesna sam koliko su neki profesori znali biti strogi prema nama. I danas sam im zahvalna na tome.

Trebalo je sjesti i učiti satima. Moj razred je dugo godina imao najbolji prosjek u školi. Svatko od nas je bio najbolji u nečemu. Osvajali smo natjecanja. Većina kolega je danas uspješno završila svoje fakultete, a neki još uvijek završavaju. Paralelno sa gimnazijom išao je kućni odgoj i Govornička škola.

Djevojčice moje drage, žudite da budete što bolje kao individue.
Pazite koja glazba je baš vaš izbor, koji film gledate, što lajkate
osvještavajte sebe i svoju socijalnu inteligenciju. I puno čitajte, učite, budite što bolje u školi.

Učite kako se ponašati ovisno o situaciju, vremenu, prostoru i društvu u kojem se nalazite. Budite i rokerice i šminkerice, ali nemojte zaboraviti biti male dame.
..

Pazite koja glazba je baš vaš izbor, koji film gledate, što lajkate.

Što znači pozdrav, zdravica, kako sjediti, kako jesti, kako govoriti i gdje i kada i kolikom glasnoćom, naravno sto bliže standardu, kako se rukovati, kako se ponašati na ulici, restoranu, muzeju, kazalištu, klubu, gostionici, doma. Kako se odijevati ovisno o situaciji vremenu i prostoru...za sve to postoje pravila. ( Govornička škola)...

I dan danas me majka zna kritizirati i reci kako nisam pružila ruku starijoj susjedi i pitala je treba li pomoć...

Važno je stremiti ka lijepom i dobrom jer ste onda bas takvi.
Lijepi.'

Status Ornele Vištice u cjelosti možete pročitati na njezinom Facebook profilu.

 

Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene: ❤️Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto...

Posted by Ornela Vistica on Tuesday, 5 January 2016

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju