Proizvod bez kojeg nijedna kozmetička torbica nije potpuna 'svemoćni' je korektor. Njegova kompaktna tekstura najčešće nam služi za prikrivanje nepravilnosti na licu i ujednačavanje tena, no te dvije osnovne namjene korektora nikako nisu i jedine, on naime može poslužiti i u niz drugih intervencija na licu i tijelu

1. Osnovni beauty raspored prilikom nanošenja podloge na lice je red pudera, pa potom red korektora. Naime ukoliko prvo na lice stavljamo korektor njegov efekt potpuno će prekriti puder, što smo se nebrojeno puta do sada i same uvjerile, posežući za novim slojem korektora pri završetku šminkanja. Svoju ulogu 'kamuflatora' korektor će odraditi samo pravilnim redosljedom korištenja.

2. Najčešće korektor nanosimo u tankim linijama direktno ispod donjeg kapka koncentrirajući se na prikrivanje podočnjaka, no njegova korist na cjelokupnom izgledu lica može biti puno veća. Vizualan trik koji će otvoriti pogled i 'podignuti' lice je kistom korektora iscrtan trokut s ravnom linijom ispod kapka i druge dvije stranice spojene na obrazima u ravnini s vrhom nosa.

Za prikrivanje podočnjaka najbolje je koristiti korektor u boji breskve na način da ga jagodicom prstenjaka utapkate na površinu nježne kože



3. Ulogu primera, baze za sjenila na kapcima uspješno može zamijeniti korektor. Kako bi izbjegli trusenje sjenila i njegovo nakupljanje na rubovima i u utorima kapka dovoljno je da tanak sloj korektora razmažete po kapku prije negoli započnete sa sjenčanjem.

4. Postoji više vrsta korektora, zeleni će neutralizirati crvenilo i prištiće, ljubičasti oživljava sivilo lica, dok korektor boje breskve pruža sjaj umornoj koži. Kako bi svaki od njih odradio svoj zadatak do kraja potrebno ga je nanijeti u samo jednom sloju i potom prekriti s korektorom za dvije nijanse svjetlijim od prirodne boje tena.

5. Tragove neprospavane noći uklonit će korektor za nijansu svjetliji od tona kože nanesen na ključne 3 točke oka. Prvu V liniju potrebno je napravili u centru oka povlačeći luk oko rožnice, drugu po sredini gornjeg kapka i posljednju uz rub obrve. Nanesene slojeve nježno razvucite kistom i ostatak make up-a nanesite kao i obično.

Trik uz pomoć kojeg vizualno možete povećati usne je nanošenje bijelog korektora po sredini gornje i donje usnice i u širini oko jednog centimetra



6. Korektor u boji breskve i u nijansi najsličnijoj tenu najbolje će prikriti tamne kolute ispod oka, odnosno podočnjake. Osim u pogođenoj nijansi trik je i u načinu nanošenja, vizažisti savjetuju izbjegavanje kista i korištenje jagodica prstenjaka. Naime četvrti prst ima laganiji pritisak od ostalih prstiju i kao takav je savršen prirodan 'aplikator' za nanošenje korektora na tanku i osjetljivu kožu.

7. Nakupljanje korektora u porama oko očiju izbjeći ćete ukoliko, netom nakon njegova nanošenja, običnom papirnatom maramicom prijeđete preko površine kože.

8. Korektorom iscrtana linija tik uz rub usana spriječit će prelijevanje ruža, ali i olakšati preciznost prilikom nanošenja.

9. Trik uz pomoć kojeg vizualno možete povećati usne je nanošenje bijelog korektora po sredini gornje i donje usnice i u širini oko jednog centimetra. Nanesenu količinu korektora najbolje je blago razmazati tapkajući prstom po usnama.

10. Luk obrva najbolje će istaknuti i zaoštriti dvije linije korektora nanesene od sredine prema krajevima obrve s gornje i donje strane, te nježno utapkane jagodicama prstiju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju