Potraga za idealnim rješenjima koja će vam osigurati toliko potreban dodatni prostor u spavaćoj sobi zna biti iscrpljujuća.

Galerija Na dno kreveta stavite policu u koju možete odlagati stvari Postavite police visoko Maksimalno iskoristite noćne ormariće +2 Koristite košare za pohranu

Bilo da je riječ o nedostatku ormara, ladica ili visećeg prostora, ponekad nas takve "sitnice" znaju držati budnima noću.

Međutim, postoje rješenja koja će vam pomoći da izvučete maksimum iz prostora koji imate i da svaka stvar napokon dobije svoje mjesto, a vaš prostor za spavanje postane savršen.

U nastavku pročitajte sedam prijedloga koji bi vam mogli olakšati taj put.

1. Na dno kreveta stavite policu u koju možete odlagati stvari

Pronađite policu koja je jednake visine kao i vaš krevet i postavite je na njegovo dno te napunite stvarima koje vam inače stvaraju gužvu po sobi. To mogu biti knjige, ukrasni jastuci, dekice... U prazne dijelove možete staviti i košare te u njih odlagati stvari. Klupica će vam dobro doći i kao mjesto na koje možete sjesti.

Na dno kreveta stavite policu u koju možete odlagati stvari Na dno kreveta stavite policu u koju možete odlagati stvari (Foto: Getty Images)

2. Vrata pretvorite u prostor za odlaganje

Kupite kuke za vrata ili na njihovu unutarnju stranu postavite šipku i objesite stvari koje obično završavaju na vašoj fotelji ili stolici poput torbi, jakni, košulja, kišobrana.... Pripazite samo da vaša vrata ne postanu neuredno i pretrpano mjesto.

3. Postavite police blizu stropa

Ako vam kronično nedostaje prostora, postavite police što više na vašim zidovima. Na taj način neće vam smetati dok se krećete po sobi, a bit će odlično mjesto za odlaganje stvari, posebno onih koje ne koristite svaki dan.

Postavite police visoko Postavite police visoko (Foto: Living4media)

4. Maksimalno iskoristite noćne ormariće

Ako u sobi želite imati noćne ormariće prilikom kupnje, pazite da oni budu što više iskoristivi. Kupite ormariće s ladicama tako da na njih i u njih možete odložiti što više stvari, primjerice nakit, donje rublje, čarape...

Maksimalno iskoristite noćne ormariće Maksimalno iskoristite noćne ormariće (Foto: Getty Images)

5. Koristite košare za pohranu

Košare su idealne za sve one stvari koje preko dana držite na krevetu, poput prekrivača ili ukrasnih jastuka. Prije spavanja sve ih odložite u košare i izbjegnite nered u spavaćoj sobi koji, između ostalog, negativno utječe na san.

Koristite košare za pohranu Koristite košare za pohranu (Foto: Getty Images)

6. Kupite krevet sa spremnicima

Kreveti sa spremnicima ili ladicama odlični su pomagači kada želite što bolje iskoristiti svaki centimetar spavaće sobe. U tim ladicama odnosno spremnicima čuvajte posteljinu, odjeću koju trenutno ne nosite, dječje igračke...

Kupite krevet sa spremnicima Kupite krevet sa spremnicima (Foto: Living4media)

7. Koristite organizatore za ormare

Zahvaljujući organizatorima vaši ormari postat će uredniji i organiziraniji, pa će u njih stati i više stvari. Osim toga, teže će se stvarati nered koji često završi na krevetu, fotelji, stolici... jer ćete puno lakše i brže pronalaziti stvari koje trebate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju