Potraga za idealnim rješenjima koja će vam osigurati toliko potreban dodatni prostor u spavaćoj sobi zna biti iscrpljujuća.

Bilo da je riječ o nedostatku ormara, ladica ili visećeg prostora, ponekad nas takve "sitnice" znaju držati budnima noću.

Međutim, postoje rješenja koja će vam pomoći da izvučete maksimum iz prostora koji imate i da svaka stvar napokon dobije svoje mjesto, a vaš prostor za spavanje postane savršen.

U nastavku pročitajte sedam prijedloga koji bi vam mogli olakšati taj put.

1. Na dno kreveta stavite policu u koju možete odlagati stvari

Pronađite policu koja je jednake visine kao i vaš krevet i postavite je na njegovo dno te napunite stvarima koje vam inače stvaraju gužvu po sobi. To mogu biti knjige, ukrasni jastuci, dekice... U prazne dijelove možete staviti i košare te u njih odlagati stvari. Klupica će vam dobro doći i kao mjesto na koje možete sjesti.

2. Vrata pretvorite u prostor za odlaganje

Kupite kuke za vrata ili na njihovu unutarnju stranu postavite šipku i objesite stvari koje obično završavaju na vašoj fotelji ili stolici poput torbi, jakni, košulja, kišobrana.... Pripazite samo da vaša vrata ne postanu neuredno i pretrpano mjesto.

3. Postavite police blizu stropa

Ako vam kronično nedostaje prostora, postavite police što više na vašim zidovima. Na taj način neće vam smetati dok se krećete po sobi, a bit će odlično mjesto za odlaganje stvari, posebno onih koje ne koristite svaki dan.

4. Maksimalno iskoristite noćne ormariće

Ako u sobi želite imati noćne ormariće prilikom kupnje, pazite da oni budu što više iskoristivi. Kupite ormariće s ladicama tako da na njih i u njih možete odložiti što više stvari, primjerice nakit, donje rublje, čarape...

5. Koristite košare za pohranu

Košare su idealne za sve one stvari koje preko dana držite na krevetu, poput prekrivača ili ukrasnih jastuka. Prije spavanja sve ih odložite u košare i izbjegnite nered u spavaćoj sobi koji, između ostalog, negativno utječe na san.

6. Kupite krevet sa spremnicima

Kreveti sa spremnicima ili ladicama odlični su pomagači kada želite što bolje iskoristiti svaki centimetar spavaće sobe. U tim ladicama odnosno spremnicima čuvajte posteljinu, odjeću koju trenutno ne nosite, dječje igračke...

7. Koristite organizatore za ormare

Zahvaljujući organizatorima vaši ormari postat će uredniji i organiziraniji, pa će u njih stati i više stvari. Osim toga, teže će se stvarati nered koji često završi na krevetu, fotelji, stolici... jer ćete puno lakše i brže pronalaziti stvari koje trebate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju