Duga, gusta, moćna kosa ne zavisi samo o dobroj genetici. Svaka žena može imati dugu, gustu i jaku kosu. I ne, ne govorimo ovdje o nikakvoj umjetnoj metodi ili dorado kao što su ekstenzije, keratinski tretmani i ostalo što vam izbija dodatan novac iz džepa. Govorimo o važnom dermatološkom otkriću zadnjeg desetljeća, koje je dorpijelo do glavnih uzroka slabe kose i rijetke kose.

PR PR Foto: PR

Ako smo mi žene na nešto zaista osjetljive, to je svakako kose - sve želimo imati dugu, gustu i zdravu kosu, ali rijetke od nas imaju tu sreću da im to dolazi od majke prirode. Zbog te želje isprobavamo različite proizvode, tretmane, ili nosimo ekstenzije, no na kraju se opet razočaramo jer kosa svejedno ostane oštećena, tanka i suha pa se nakon svega svejedno odlučimo za šišanje. Rezultat? Kosa koja nikako ne može narasti.

Ključ zdrave i sjajne kose je pravilna njega, a ne genetika

Zdrava i sjajna kosa nije samo stvar prirode i gena, već je velikim dijelom rezultat pravilne i kvalitetne njege. Baš kao što je koža na licu osjetljiva i zahtijeva specifičnu njegu, jednako tako morate obratiti pažnju i na tjeme. Da bi kosa bila zdrava i lijepa, vlasište mora biti u ravnoteži. Ako je vlasište masno, to znači da mu je narušena pH vrijednost, točnije, oštećen je prirodni keratin u kosi.

Kutikula dlake se otvara, pa će većina kozmetičkih proizvoda za kosu, koliko god neutralna bila, dodatno pogoršati stanje. Vlasište će se zamastiti, folikuli dlake će se začepiti, što će samo usporiti rast kose. Kako bi kosa bila fleksibilna, hidratizirana i glatke strukture, potrebno je odabrati šampon za vlasište koji će vratiti ravnotežu tjemenu – djelovat će izravno na folikul dlake u fazi rasta i tako omogućiti zdrav rast kose.

PR PR Foto: PR

Pravilna njega kose mjesečno vas košta 100 EUR. Osim ako ne pročitate ovo.

Ako želimo dugu i gustu kosu, moramo prvo upoznati životni ciklus dlake. Kosa u svom životnom ciklusu prolazi kroz tri faze: fazu rasta, fazu mirovanja i fazu ispadanja. Najvažnija je anagena faza - odnosno faza rasta dlake. To je faza koja najduže traje i u kojoj se nalazi najveći dio naše kose (75% - 85%). U ovoj fazi, pravilnim odabirom proizvoda i kvalitetnom njegom, sami možemo učiniti mnogo više negoli kratkoročni tretman u salonu i ubrzati rast kose.

Zato za dugu, gustu i jaku kosu, u ovoj fazi trebate dovoljno sna, aktivan život i proteine. Folikuli dlake trebaju puno vitamina A, C i E, minerala i aminokiselina. Da bismo osigurali dovoljno koncentriranu dozu svih vitamina i minerala, mjesečno bismo trebali potrošiti i do 100 EUR. Svojoj kosi (i svom novčaniku) možete ponuditi još bolji i pristupačniji izbor.

PR PR Foto: PR

Od najpopularnijeg seruma za rast trepavica do revolucije u njegi kose

Na tržištu postoje proizvodi koji sadrže posebnu formulu koja najaktivnije djeluje upravo u fazi rasta kose. Tvrtka Derma-Luxe Cosmetics s proizvodnim pogonom u EU, cijelo je desetljeće posvetila istraživanju uzroka i razloga gubitka i rasta kose! Ovaj brend svakako je najpoznatiji po svom serumu za rast trepavica kojeg je koristilo već više od 200.000 entuzijasta pa su isti princip učinkovitosti odlučili prenijeti i na svoje proizvode za kosu.

Trojni biopeptidni kompleks je dermatološko otkriće zadnjeg desetljeća

Derma-Luxe šampon i balzam za brži rast kose sadrže revolucionarni trojni biopeptidni kompleks, koji dodatno aktivira folikule dlake u fazi rasta. Što ovaj kompleks sadrži i što znači za vašu kosu? Glavni zadatak ove trostruke formule je ojačati folikule dlake i usporiti njihovo starenje. I to na način da cilja na najveće krivce koji uzrokuju gubitak kose: loša mikrocirkulacija vlasišta i starenje folikula te degeneracija folikula dlake uzrokovana dihidrotestosteronom - DHT. Korak po korak to izgleda ovako:

1. Biotinoyl – GHK: Sastojak koji prodire duboko u vlasište, potiče metabolizam stanica i obnavlja oslabljene folikule kose - djeluje protiv folikularne disfunkcije
2. Apigenin: Sastojak koji djeluje antioksidativno i ubrzava mikrocirkulaciju odn prokrvljenost vlasišta.
3. Oleanolna kislina: Djeluje kao snažan inhibitor enzima odgovornog za pretvaranje hormona testosterona u hormon dihidrotestosteron (DHT), koji je glavni uzrok gubitka kose i ćelavosti

Znanstvene studije su dokazale povećanje rasta kose za čak 25% ako se koristi šampon s biopeptidnim kompleksom

Ovaj kompleks aktivira folikule dlake, ubrzava rast kose, a ujedno produljuje fazu rasta koja traje 2-8 godina i u kojoj se nalazi najveći dio naše kose. Za još bolje rezultate poželjno je i jednom tjedno masiranje vlasišta derma rollerom za masažu vlasišta.

Znanstvena studija objavljena u Journal of Cosmetic Dermatology naslova “Efficacy and safety of a novel biopeptide complex-containing shampoo for the treatment of androgenetic alopecia: A randomized, double-blind, placebo-controlled study” je dokazala, da je šampon s biopeptidnim kompleksom povećao rast kose za 25 % kod ljudi čije je vlasište prorijeđeno.

PR PR Foto: PR

Ako želite gustu i zdravu kosu koja će rasti doslovno sama od sebe, onda morate voditi računa o zdravom vlasištu i koristiti proizvode koji djeluju u fazi rasta i dodatno jačaju folikule dlake. Derma-Luxe proizvodi za njegu kose sadrže trojni biopeptidni kompleks, klinički su ispitani i dokazano učinkoviti.

Uzmite borbu za dugu, jaku i zdravu kosu u svoje ruke
Derma- Luxe šampon i regenerator za rast kose su najpopularniji proizvodi za njegu kose na tržištu, i zato pri kupovini paketa šampon + regenerator dobijete besplatno poseban poklon: Derma-Luxelash serum za rast trepavica za 40 dana korištenja. Svoj set za dugu, gustu kosu i lijepe trepavice naručiti možete na ovom linku. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju