Pri stvaranju parfema kreatori veliku pažnju posvećuju i imenu parfema kako bi ono dočaralo njegov miris, učinak i poruku koja se s parfemom želi poslati. Parfemi prvijenci poznatih modnih kuća često se nazivaju samo s imenom kuće, a onda se s lansiranjem novih parfema ime "nadograđuje".

Većina parfema ima kratko ili kraće ime kako bi bilo što pamtljivije i privlačnije te naravno upečatljivo.

Dovoljna je jedna ili najviše dvije riječi da bi parfem postao prepoznatljiv i omiljen među ženama. Naravno, najvažnije je da nam sadržaj bočice lijepo miriše kako bismo ga zavoljeli, ali ima nešto i u imenu...

A sigurno će vas zanimati i zabavna igrica u kojoj možete doznati kako biste se vi zvali da ste – parfem. U ilustraciji pronađite svoj dan rođenja s pripadajućim pridjevom te prvo slovo imena s pripadajućim imenicom.

Možda je vaše ime Čudesna strast, ili Zaljubljivi oblaci, ili Divlja sloboda. Neka će imena možda zvučati luckasto i nespojivo, ali u tome i jest poanta – malo se nasmijati i zabaviti.

Chanel No. 5 Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu

Ne zaboravite provjeriti i kako bi se vaše prijateljice, sestre, mame, kolegice zvale da su parfem. Parfem Parfem (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju