Tabatha Wharton Muntzinger odlučila se za veliku promjenu u svom životu i napravila ono što je mnogima nezamislivo – odrekla se seksa

Prije 3 godine blogerica Tabatha Wharton Muntzinger razvela se od svog supruga. Krah braka ostavio je traga na 32-godišnjoj majci dvoje djece, ali ubrzo se ponovno zaljubila.

Tabatha je odlučila da je vrijeme za velike promjene ljubavnom životu.

Međutim, nova ljubav završila je bolnim prekidom nakon godinu dana veze, a nakon toga Tabatha je odlučila da je vrijeme za velike promjene u ljubavnom životu.

Nisam bila u doticaju sa svojim tijelom, s razumijevanjem sebe same i nisam mogla cijeniti stvari koje mogu nekome ponuditi. Davala sam se emotivno, a zauzvrat dobivala jako malo i svaki put plaćala visoku cijenu za to, priznala je.

Tada je samu sebe nagovorila na eksperiment – celibat u trajanju od godinu dana.

Nisam željela da me romantična veza ili seks spriječe u tome da budem emocionalno samodostatna i zato sam odlučila da godinu dana neću izlaziti na spojeve ili spavati s nekim, ispričala je za Huffington Post i podijelila 'zapovjedi' svog celibata.

 

A photo posted by Tabatha (@tabathaetc) on

1. Neću se upuštati u romantične veze.

2. Neću se upuštati u neobavezni seks.


3. Neću se žaliti na to što sam solo.

4. Neću tražiti društvo samo zato da se ne bih osjećala usamljeno.

Nisam željela da me romantična veza ili seks spriječe u tome da budem emocionalno samodostatna.

5. Neću svoj život svesti na potragu za partnerom.

6.
Voljet ću samu sebe koliko god je to moguće.

7. Kroz teške trenutke vodit će me ljubav djece i prijatelja.

8. Preusmjereno vrijeme koristit ću kako bih poboljšala svoj život, bez iščekivanja partnera koji će mi se pridružiti na tom putu.

Što je Tabatha naučila nakon prvih mjeseci svog eksperimenta? Živjeti u celibatu ne znači da živite bez ljubavi. Ne osuđujete se na život pun usamljenosti. Samo pronađete ljubav u nečem drugom, drugim ljudima i prihvaćate to na način prema kojem možda prije niste bili otvoreni, priznala je.

Vrijeme, energiju i emocije koje je prije ulagala u veze ili neobavezan seks sada je iskoristila za druge stvari, jačala je povezanost sa svojim prijateljima i provodila više vremena s djecom.

 

A photo posted by Tabatha (@tabathaetc) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju