Prije nego između obroka posegnete za čokoladicom, lisnatim proizvodom iz pekare ili pak čipsom, dobro razmislite želite li doista takve prazne kalorije unijeti u svoje tijelo. Kako bi vam pomogli da promijenite prehrambene navike, donosimo tablicu u kojoj je detaljno opisano koliko su takve male napasti štetne za našu liniju


Male napasti poput grickalica, čokoladica ili kapučina s čokoladom na prvi tren se čine bezopasnima za našu liniju. No upravo takvih nekoliko zalogaja itekako ostavljaju tragove u našem tijelu i to u obliku kalorija koje se, ako ih ne potrošimo, počinju taložiti i pretvarati u masne naslage.

Stručnjaci upozoravaju kako upravo ovakvi među obroci prepuni praznih i nepotrebnih kalorija su odgovorni za debljanje, ali i nemogućnost postizanja željenih rezultata vježbanjem.

Za pojedene dvije jabuke trebamo se prošetati10 minuta dok bi za pekarske proizvode poput piroške ili hrenovke u lisnatom tijestu trebali hodati bar 40 minuta

Kako bi nam pomogli da shvatimo pravu 'težinu' ovih ukusnih zalogaja, stručnjaci su napravili tablicu na kojoj se nalazi 7 mnogima omiljenih grickalica i ukusnih napasti, ali i jedno voće - jabuka.

Pored svakog od spomenutih proizvoda navedene su njihove kalorijske vrijednosti te vrijeme koje je potrebno da te iste kalorije potrošimo hodanjem ili trčanjem i potpuno izbacimo iz tijela.

Tako primjerice za pojedene dvije jabuke trebamo se prošetati svega 10 minuta dok bi za pekarske proizvode poput piroške ili hrenovke u lisnatom tijestu trebali 'opaliti' dobrih 40 minuta hodanja.

Ova tablica ima za cilj probuditi svijest o brojnim kalorijama iz malih i ukusnih zalogajčići koje jedemo između obroka, a za koje nismo niti svjesni koliko štete našoj liniji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju