Bono Vox, glazbenik, aktivist, filantrop i frontmen grupe U2, danas će ispuhati 63 svjećice na rođendanskoj torti. Njegovo pravo ime je Paul David Hewson, a rođen je 10. svibnja 1960. godine u Dublinu.

Galerija Ali Hewson i Bono Vox u društvu svojih kćeri Eve i Jordan Bono Vox i Ali Hewson u braku su 41 godinu Bono Vox i Ali Hewson +2 Ali Hewson i Bono Vox 2022. godine

Jedna od najvažnijih osoba u životu legendarnog Irca definitivno je njegova supruga Alison Ali Hewson koju je upoznao još u tinejdžerskim danima. Bono je imao 13, a Ali 12 godina kada su se prvi put susreli. Zbližila ih je tragedija - iznenadna smrt njegove majke.

Njezin odlazak dodatno je narušio kompliciran odnos s ocem i bratom, ali Bono je utjehu naposljetku pronašao u Ali koja se odmah počela brinuti o njemu. Kuhala mu je, prala odjeću i putovala s njim do dablinske škole Mount Temple koju su oboje pohađali.

Ali Hewson i Bono Vox Ali Hewson i Bono Vox (Foto: Guliver Images)

Za njega se 1976. pokazala kao uistinu sudbonosna godina. Tada je službeno prohodao s Ali i osnovao U2 s Larryjem Mullenom, Adamom Claytonom i Davidom Evansom. Osam godina kasnije oženio se s Ali, a u braku koji traje već 41 godinu dobili su četvero djece, kćeri Jordan i Eve te sinove Elijaha i Johna.

U čemu je tajna braka dugog više od četiri desetljeća? Ako pitate glazbenika - u prijateljstvu. Ozbiljno mislim kako prijateljstvo ponekad može nadmašiti romantičnu ljubav. Ali i ja smo prijatelji, a kada se spoje romantična ljubav i prijateljstvo, onda je to nešto stvarno posebno, kazao je Bono.

Ljubav holivudske zvijezde Grace Kelly i monegaškog princa Rainiera jedna je od najslavnijih u povijesti - 12 Grace Kelly i princ Rainier: Velika ljubav kojoj je presudilo tajno pismo kapelana

Zahvaljujući čvrstom odnosu i bliskosti uspjeli su prebroditi razne krize uglavnom uzrokovane njegovim čestim odsustvom, a ponekad je problem bio samo u njegovoj zaboravljivosti.

U ožujku 1986. godine, dok sam radio na albumu The Joshua Tree, primijetio sam da Ali ne razgovara sa mnom. Ispostavilo se da sam zaboravio njezin rođendan. To ne bi bila dobra stvar za bilo koji mladi par, ali za muškarca koji se igra da je romantičar bilo je to poprilično glupo. Moja isprika i zakašnjeli rođendanski poklon bila je pjesma, kazao je Bono koji se iskupio Ali za ovaj ljubavni gaf napisavši joj pjesmu Sweetest Thing.

10 poznatih žena koje su se udale prije dvadesete godine Demi Moore i Freddy Moore Slavne žene koje su se udale jako mlade Slavne žene koje su se udale jako mlade +7 Slavne žene koje su se udale jako mlade

Ali rijetko daje intervjue vezane uz svoj privatan život i brak s Bonom, ali u jednom od njih otkrila je kako je za dobar odnos važna komunikacija i sloboda da slijediš svoje ambicije.

Naš brak funkcionira jer se sviđamo jedno drugome, jer razgovaramo i zato što smo strastveno posvećeni onome što radimo. Jedno drugome dopustili smo ostvarivanje snova. Ne bih željela biti u braku s nekim tko nije sretan zbog onoga čime se bavi u životu, a ne bi ni Bono. Naučili smo koliko dobar brak može biti ako si ustrajan, zaključila je.

Ali Hewson i Bono Vox 2022. godine Ali Hewson i Bono Vox 2022. godine (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju