Marina Belak, Maja Pušić, Mirela Kičema, Christina Duić i Aleksandra Svečnjak odradile su prvih sedam dana programa Detox Mg. Bio je to odličan povod da se raspitamo kod kandidatkinja kako se osjećaju, koja im hrana najviše nedostaje i u čemu najviše uživaju


1. Koji vam je nadraži doručak tijekom detoksikacije?

Marina: Najdraži mi je smoothie od voća poput banana, ananasa, jabuke i grožđa.
Maja: Moj omiljeni doručak je smoothie od banane, jabuke, borovnice i malo chia sjemenki. Posebno volim onaj od dvije breskve, dvije mrkve, malo vode i malo sjemenki buće.
Mirela: Smoothie, dakako. Banana, naranča, jabuka, malo grckog jogurta, šumsko voće i lan.
Christina: Smoothie s probiotikom i bananom nakon popijenog toplog donat mg-a. Smootie me dovoljno zasiti, nemam potrebe vise za hranom!

Iako sam veliki ljubitelj čokolade, ista mi ne nedostaje! Jedinom mi nedostaje ... moja slatka ljubav, lisnato s makom! Ali mogu i moram izdržati!

2. Nedostaje li vam čokolada i druge 'zabranjene' namirnice tijekom provođenja detoksikacije?

Marina: Volim jesti slatko tako da sam imala fazu i trenutke kad bi mi falila čokolada, keksi ili kolači.
Maja: Nedostaje mi kava s mlijekom, dvopek, kruh s sjemenkama, a najviše sladoled king kojeg obožavam
Mirela: Od svega mi najviše nedostaje slatko u bilo kojem obliku.
Christina: Iako sam veliki ljubitelj čokolade, ista mi ne nedostaje! Jedinom mi nedostaje ... moja slatka ljubav, lisnato s makom! Ali mogu i moram izdržati!

3. Osjećate li kakve promjene u količini energije i raspoloženju nakon prvih tjedan dana slijeđenja pravila detoksikacije?

Marina: U početku sam se znala osjećati umorno i nekako malaksalo, ali što je odmicalo sve bolje i bolje. Vidim kako imam više energije i nema težine u želucu i tromosti od preteške hrane.
Maja: Na početku detoksikacije sam imala glavobolju, sad se osjećam odlično, lagani osjećaj u trbuhu bez težine i nadutosti je izvanredan, ponekad mi je niži tlak tijekom ovih dana kada je sparina i vrućina pa moram na to pripaziti, ali ja sam zadovoljna i presretna zbog odlične probave i koža lica mi nije više tako suha.
Mirela: Osjećam se super i nemam osjećaj težine u želucu.
Christina: Što se tiče raspoloženja, uvijek sam isto raspoložena - dosta dobro. A što se tiče energije, na momente je imam više, a na momente baš i ne nešto specijalno! Ne mogu se bazirati da li se baš jako bolje osjećam, vjerojatno da da, ali dosta sam uporna u ostvarenju detoksikacije tako da možda u potpunosti ne primijetim više energije ili promjenu raspoloženja!



Na početku detoksikacije sam imala glavobolju, sad se osjećam odlično, lagani osjećaj u trbuhu bez težine i nadutosti je izvanredan, priznaje naša kandidatkinja.

4. Koliko vode popijete tijekom dana?

Marina: I prije sam pila 2 litre vode na dan, tako da i sada pijem 2 litre otprilike.
Maja: Trudim se popiti 2 i pol litre vode na dan plus 3 dcl do pola litre donat mg-a natašte.
Mirela: Sigurno oko tri litre vode, ali sa limunom.
Christina: Vode popijem dvije do dvije i pol litre na dan.

5. Koji ste tip fizičke aktivnosti odabrali, koliko često vježbate i jeste li i inače tip koji voli stalno biti u pokretu?
Marina: Nisam još počela vježbati, nikako da se prihvatim toga. Inače volim vježbati i uvijek sam dosta aktivna (šetnje, izleti).
Maja: Ne vježbam uopće što mi je veliki minus, jedino prakticiram šetnju od 30 min, i svugdje idem pješice ili biciklom, ne vozim se tramvajem ni autom jedino ako moram ići negdje daleko izvan grada.
Mirela: Vježbam svaki dan kod kuće, i to vježbe sa svojom težinom.
Christina: Ne vježbam bas previše, inače više šetam i ponekad vozim bicikl!

6. Koji je vaš recept za uspješnu borbu protiv svakodnevnog stresa?

Marina: Protiv stresa se borim odmorom i dobrom knjigom i dobrim društvom. Nema toga što iskren zagrljaj mojeg supruga ne može riješiti. Snagu mi daje vjera jer bez toga ne bi ništa mogla i brzo bi odustala.
Maja: Topli čaj od matičnjaka, kupka od lavande i lagana muzika u pozadini
Mirela: Za borbu protiv stresa - vježbanje i uživanje u stvarima koje me vesele.
Christina: Nažalost baš i nema recepta za uklanjanje stresa! Sa stresom živimo, ali sitne radosti, uživanje u malim stvarima, pozitivno razmišljanje....eto to bar meni pomaže! Trudim se i borim, i mogu reći da se uspijem izboriti!

7. Kako se osjećate nakon prvih sedam dana provođenja programa?

Marina: Bolje nego prije.
Maja: Osjećam se zadovoljno i ponosno jer sam se odvažila na detoksikaciju jer sam mislila da ne mogu meso i povrće jesti bez kruha ili bar dvopeka. 
Mirela: Organizam mi se čistio na vise načina. Od glavobolje, umora do pojave prištića po tijelu. Ali stvar je odlična i djeluje.
Christina: Super!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju