Norma Jeane Mortenson, poznatija pod umjetničkim imenom Marilyn Monroe, rodila se 1. lipnja 1926. godine u Los Angelesu. Ovu slavnu ljepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najljepših žena svih vremana. Pobrojali smo stoga nekoliko tajni ljepote koje su je preobrazile u ikonu kojoj se dive žene diljem svijeta.

1. Posvijetlite pramenove
Marilyn Monroe privlačila je pažnju i kao brineta, no tek kad je kosu obojila u platinastoplavu boju počela je dobivati značajne holivudske uloge. To ne znači da bi trebali u potpunosti promijeniti boju kose, ali svjetliji pramenovi sigurno će osvježiti svaku frizuru ovoga ljeta.

2. Njegujte kožu

Merlinka je vjerovala u zdravu i njegovanu kožu te je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tijekom dana i obvezno prije spavanja. Na tržištu se još uvijek može naći njezin osobni favorit – krema Eight Hour s potpisom Elizabeth Arden.

Marilyn Monroe obožavala je uređivati obrve tako da tvore visok luk, nosila je crveni ruž i uvijek stavljala nekoliko kapi omiljenog mirisa – Chanel No. 5.

3. Obrubite oči
Holivudska glumica obožavala je koristiti crnu i smeđu olovku za oči kako bi kreirala efekt mačjih očiju, koje se smatraju jednostavnim beauty trikom za zavodnički pogled koji obara s nogu.

4. Stavite umjetne trepavice
Kozmetička torbica Marylin Monroe prodana je 1999. godine na aukciji za vrtoglavi iznos od milijun američkih dolara. U njoj su se našle i glumičine umjetne trepavice, bez kojih nije mogla niti na jednu premijeru. Umjetne trepavice otvaraju pogled te vizualno povećaju oči, a kako ih pravilno staviti da izgledaju prirodno, možete saznati ovdje.

5. "Podignite" obrve
Ikona ljepote znala je da su obrve ukras lica, pa ih je pažljivo uređivala da tvore visoki luk koji izduljuje lice te dodatno ispunjavala specijaliziranim olovkama u nježnoj smeđoj nijansi.

6. Našminkajte usne

Marilyn Monroe nosila je nekoliko nijansi ruževa za usne, ali svakako su ostale najzapamćenije fotografije i filmovi u kojima je blistala s crvenim ružem.

Jarka crvena boja ruža izvrsno pristaje plavušama, narančasto-crvena boja pristaje brinetama sa svjetlosmeđim i zelenim očima, dok tamnooke dame smeđe kose odlično nose tamnije nijanse boje mesa.

7. "Personalizirajte" svoj miris

Kad su je pitali što nosi u krevet, Monroe je odgovorila: Pet kapi Chanela No. 5.

Omiljeni miris koji kombinira mirise ruže, jasmina i ylang-ylanga stavljala je čak i u kupku. Želite li biti primijećeni i zapamćeni, odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.

Pročitajte i trik za uvijanje trepavica koji je koristila Audrey Hepburn.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju