Neizostavan dio u pripremi za svečanu noć je make up, koji kao i ostatak odabranog stajlinga treba nositi efekt posebnog. A već provjerene saveznike glamuroznosti, crveni ruž, blistav ten i fatalno osjenčan pogled, svaka dama na svom licu želi zadržati što duže, u čemu će pomoći provjerene tajne vizažista


1. Čista koža

Čista koža najbolja je podloga za svaki make up. Stoga najmanje dva sata prije nanošenja šminke napravite piling, te nakon njega nanesite hidratizirajuću kremu. Zbog površinskih ulja na licu, šminka inače brže nestaje pa je čišćenje kože najbolji trik za održavanje šminke kompaktnom i postojanom.

>>Škola šminkanja: U 7 koraka do savršenog make-upa

2. Neizostavan primer

Tajna savršene večernje šminke su primeri, lagane baze koje se na kožu nanose nakon hidratantne kreme, a prije šminke. Primer služi kao poveznica između kože i pudera, on je podloga koja make-up drži na okupu. Osim toga primer ujednačava ton kože, dopušta joj neometano disanje, apsorbira ulja, što znači da će se šminka na licu duže zadržati. Primeri su sjajan način da pripremite kožu za nanošenje sjenila za oči i rumenila.

3. Kremasto sjenilo na kapcima

Mali sloj pudera u kamenu nanesen na trepavice i kapke produžit će trajanje maskare i sjenila na očima


Sloj kremastog sjenila na kapcima spriječit će sakupljanje onoga u kamenu. Ono treba biti neutralno stoga birajte nijansu koja je najsličnija nijansi tena. Nakon što ste našminkali oči, preko njih nanesite sloj rumenila ili bronzera koji koristite za ostatak lica. To će dodatno fiksirati make up, a neće promijeniti tonove nanesenog sjenila.

4. Trik za produženi rok trajanja maskare na trepavicama
Vodootporna maskara najbolja je saveznica savršeno uokvirenog pogleda, ukoliko joj niste skloni za posebne prilike možete koristiti običnu maskaru. Ona će trajati duže ako je nanesete u dva sloja, ali prije na trepavice nanesite malo pudera u kamenu.

5. Postojan ruž sačuvat će olovka za usne
Svjetlucava sjajila se kratko zadržavaju na usnama i nikako nisu pogodna za prilike u kojima želimo da nam šminka na licu što duže traje. Stoga su matirani ruževi najbolje rješenje, prije njihova nanošenja usne dobro hidratizirajte, a nanošenjem olovke na vanjske rubove spriječit ćete izlijevanje ruža. Trik koji će dodatno očuvati ruž na usnama jednostavno je njegovo čuvanje u hladnjaku prije prvog nanošenja.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju