Ako ste u potrazi za kreativnim zadatkom koji će ispuniti vaše slobodno vrijeme, za vas imamo jednu zabavnu aktivnost.

Bliži nam se Uskrs i mnogi će u narednim danima malo uljepšati svoj dom prigodnim ukrasima. To mogu biti i preslatke igračke u obliku zeca koje možete izraditi sami od materijala koji već imate u svom domu.

POTREBAN MATERIJAL:

- stara majica ili dekica od flisa (ili bilo koji drugi materijal po želji koji vam više ne treba)
- stari ukrasni jastuk s poliesterskim punjenjem
- deblja igla i konci (ili šivaća mašina)
- papir, olovka i škare

IZRADA:

1. Na papiru nacrtajte šablonu zeca u veličini koja vam odgovara i izrežite je. Zatim prislonite šablonu na odabrani materijal i izrežite dva zeca.

2. Spojite dva zeca te rubove čvrsto zašijte iglom i koncem. Ostavite manji otvor kroz koji ćete napuniti zeca i na kraju ga zašiti.

3. Rastvorite stari ukrasni jastuk i iz njega izvadite poliestersko punjenje. Ako slučajno već imate sličan tip punjenja kod kuće, iskoristite ga i sačuvajte jastuk. Malo po malo punite zeca kroz otvor koji ste ostavili nezašiven sve dok igračka ne dobije formu. Kada osjetite da je dovoljno napunjena, zašijte otvor. Ako imate šivaću mašinu, šivanje rubova lako ćete odraditi uz njezinu pomoć.

4. Iglom i koncem u kontrastnoj boji napravite oči, nos i usta zečićima, a možete ih i izostaviti. Možete i svezati ukrasnu vrpcu oko vrata kako biste dobili bolju formu glave.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju