Kraljica Rania posjetila je jordansko selo Souf u pokrajini Jerash kako bi se družila s predstavnicama i štićenicama ženske udruge Alnoor Almouben. Sastanak je održan u kući Beit Khairat Souf u kojoj se nalaze restoran i trgovina pod vodstvom udruge.

Galerija Kraljica Rania posjetila je Beit Khairat Souf Kraljica Rania družila se s predstavnicama i štićenicama udruge Alnoor Almouben Kraljica Rania družila se s predstavnicama i štićenicama udruge Alnoor Almouben +1 Kraljica Rania posjetila je Beit Khairat Souf

Beit Khairat Souf zapošljava isključivo žene iz Soufa i zapravo je prva i jedina ženska inicijativa ove vrste u tom mjestu. Krajnji cilj je stvaranje platforme u sklopu koje će što više lokalnih žena imati priliku za poboljšanje svojih socioekonomskih uvjeta kroz razne oblike suradnje.

Primjerice, trenutno su 32 žene zadužene za kuhanje tradicionalnih džemova koji se prodaju u sklopu trgovine, a osam ih je zaposleno u restoranu koji privlači sve više turista u ovo malo jordansko selo.

Kraljica Rania posjetila je Beit Khairat Souf Kraljica Rania posjetila je Beit Khairat Souf (Foto: Profimedia)

Članice udruge s veseljem su dočekale kraljicu Raniju koja osobno podupire brojne progresivne ženske inicijative u svojoj kraljevini. Beit Khairat Souf inspirativna je priča o uspjehu nastalom na vrijednom radu i predanosti izvrsnosti. Hvala vam za toplu dobrodošlicu i gostoprimstvo, napisala je kraljica na svom službenom profilu na Instagramu.

Besprijekorna Rania na druženje je došla u vrlo decentnoj i elegantnoj odjevnoj kombinaciji. Jordanska kraljica nepogrešiva je u svom modnom odabiru i vrlo dobro zna procijeniti kakvi su odjevni komadi primjereni za pojedinu prigodu.

Kraljica Rania družila se s predstavnicama i štićenicama udruge Alnoor Almouben Kraljica Rania družila se s predstavnicama i štićenicama udruge Alnoor Almouben (Foto: Profimedia)

Tako je za ovu odabrala dugačku voluminoznu suknju od trapera u kombinaciji s bijelom košuljom ukrašenom koja je na rukavima ukrašena vezenim motivima. Svoje izdanje zaokružila je klasičnim salonkama u tamnoplavoj boji.

Ne kaže se bez razloga da je manje ponekad više u kontekstu mode, a kraljica Rania odličan je primjer kako je ta izreka istinita.

Kraljica Rania družila se s predstavnicama i štićenicama udruge Alnoor Almouben Kraljica Rania družila se s predstavnicama i štićenicama udruge Alnoor Almouben (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju