Maja Živković iz Palea u Bosni i Hercegovini svoj stan od 70 četvornih metara uredila je u kombinaciji modernog i skandinavskog stila. Željela je da prostor bude moderan i jednostavan, a miješanjem materijala tih dvaju stilova dobila je savršen spoj.

Galerija Tako ugodan stan u kojem prevladavaju bijela i bež boja s ružičastim akcentima - 15 Tako ugodan stan u kojem prevladavaju bijela i bež boja s ružičastim akcentima - 11 Tako ugodan stan u kojem prevladavaju bijela i bež boja s ružičastim akcentima - 8 +10 Tako ugodan stan u kojem prevladavaju bijela i bež boja s ružičastim akcentima

Ono što volim kod skandinavskog stila je da svaki komad namještaja ima svoju svrhu i da je naglasak na bijelim i svijetlim tonovima te rasvjeti. Prozračnost, veliki prozori, puno svjetla, drvo i minimalizam nešto su što povezuje ta dva stila, kaže Maja Živković.

Prilikom uređenja stana najvažnije joj je bilo postići funkcionalnost i dobiti skladnu stilsku cjelinu, prilagođenu potrebama njezine obitelji. Jednostavno, stvoriti topao i ugodan dom. Inspiraciju za uređenje najčešće pronalazi na Pinterestu, Instagramu i u časopisima te uvijek ima nove ideje i promjene u njezinu domu nikad ne prestaju.

Tako ugodan stan u kojem prevladavaju bijela i bež boja s ružičastim akcentima - 11 Bijela kuhinja ravnih linija i visokog sjaja glavna je zvijezda u domu Maje Živković (Foto: Privatne fotografije)

U pogledu strukture, Majin stan veličine 70 kvadrata sastoji se od dvije zone. Najveći dio stana zauzima dnevna zona, koja obuhvaća dnevnu sobu, blagovaonicu i kuhinju. Kada treba izdvojiti prostoriju u domu koja joj se najviše sviđa, bez puno razmišljanja kaže da je to dnevna soba.

Tu provodimo najviše vremena, odmaramo se, družimo se i kao centralni dio stana važno mi je bilo da bude lijepa i funkcionalna. Zbog toga sam dnevnom boravku posvetila najviše pažnje prilikom uređenja, kaže Maja, koja je oduvijek ljubiteljica neutralnih paleta boja, tako da u cijelom stanu prevladavaju bijela i bež boja. Bijela boja je osnovna u prostoru, dok je akcent stavljen na ružičastu kutnu garnituru kako bi se razbila jednoličnost i unijela doza razigranosti.

Tako ugodan stan u kojem prevladavaju bijela i bež boja s ružičastim akcentima - 5 Ružičasta kutna garnitura unosi dozu razigranosti u stan u kojem prevladavaju bijela i bež boja (Foto: Privatne fotografije)

Također, u dječjoj sobi prevladavaju ružičasti tonovi jer je riječ o sobi za djevojčicu. Kuhinja je pak rađena po mjeri.

Odmah sam znala da želim bijelu kuhinju ravnih linija i visokog sjaja koja će izgledati prozračno, svježe i funkcionalno, dodaje.

Fenomenalan stan na dvije etaže uređen u zgradi u kojoj je prije bio - štagalj Stan uređen u zgradi u kojoj je prije bio štagalj - 8 Stan uređen u zgradi u kojoj je prije bio štagalj - 2 Stan uređen u zgradi u kojoj je prije bio štagalj - 1 +7 Stan uređen u zgradi u kojoj je prije bio štagalj - 9

Zapušteni stan od 60 kvadrata u Novom Sadu pretvoren u lijepi dom kao iz pariških magazina Stan od 60 kvadrata u Novom Sadu Dragana Rakića - 11 Stan od 60 kvadrata u Novom Sadu Dragana Rakića - 13 Stan od 60 kvadrata u Novom Sadu Dragana Rakića - 12 +9 Stan od 60 kvadrata u Novom Sadu Dragana Rakića - 10  

Kada je riječ o detaljima, u Majinu domu prevladavaju mirisne svijeće te zidne i podne lampe koje stvaraju ugodnu atmosferu. Neizostavni su ukrasni jastuci, kao i mekani prekrivači. Također, voli prostor upotpuniti biljkama i svježim cvijećem.

Detalji su vrlo bitni. Bez obzira na to koliko lijep namještaj imali, bez detalja bio bi prazan prostor. Upravo su oni odraz naše osobnosti i stila. Detalje i sitnice biram pažljivo baš zbog toga što imaju moć vizualno promijeniti dojam cijele prostorije, ističe Maja Živković iz Palea u Bosni i Hercegovini.

Tako ugodan stan u kojem prevladavaju bijela i bež boja s ružičastim akcentima - 7 Kuhinja je rađena po mjeri te izgleda prozračno, svježe i funkcionalno (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju