Gotovo sve zvijezde starog Hollywooda doživjele su "makeover" uoči lansiranja svojih karijera. Čim bi ih se filmski studiji dočepali i s njima potpisali ugovore, uslijedila bi promjena izgleda u skladu s vizijom koju su u svojim glavama imali producenti.

Galerija Rita Hayworth Rita Hayworth kao plavuša Ann Sheridan +9 Suzy Parker

Iznimka nije bila ni legendarna Rita Hayworth. Glumica latino podrijetla, čije je pravo ime Margarita Carmen Cansino, imala je samo 16 godina kada ju je primijetili lovci na talente iz Foxa.

Njezina karijera pod okriljem ovog studija nije cvjetala pa joj je njezin prvi suprug, Edward C. Johnson, dogovorio audiciju u studiju Columbia.

Tu je započela i njezina transformacija u boginju ljubavi, kako su je 40-ih godina prošlog stoljeća nazivali američki mediji.

Svoju prirodno tamnu kosu Rita je obojila u vatrenu crvenu nijansu po kojoj će ostati zapamćena.

Slika nije dostupna Odabrao Vogue: 15 najljepših brineta svih vremena

Njezin drugi suprug, slavni redatelj Orson Wells, pretvorio ju je u plavušu za potrebe svog filma Dama iz Šangaja (1947.), u kojem je Rita igrala glavnu žensku ulogu.

Rita Hayworth kao plavuša Rita Hayworth kao plavuša (Foto: Profimedia)

Iako je, prema mišljenju većine, i kao plavuša bila jednako lijepa, crvena kosa više joj je pristajala i činila ju je vrlo posebnom. Nakon snimanja Rita se opet vratila crvenoj kosi i svojoj prepoznatljivoj vatrenoj nijansi.

U galeriji pogledajte koje se još slavne dame, uz Ritu Hayworth, nalaze na listi najljepših crvenokosih žena svih vremena.

Suzy Parker Suzy Parker (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju