Lijepo oblikovane obrve imaju veliku moć transformacije izgleda lica. One mogu povećati oči, naglasiti pogled i istaknuti prirodne adute. Nespretno oblikovane obrve imat će suprotan učinak.

Galerija Fani Čapalija Severina s tanjim i naglašenijim obrvama Sandra Perković +6 Renata Končić poznatija pod nadimkom Minea

Devedesetih godina prošlog stoljeća te početkom ovog milenija u modi su bile tanke obrve. Slavne dame u Hrvatskoj, ali i svijetu stanjivale su svoje obrve kako bi ih učinile što manjima i neprimjetnijima.

Među ljubiteljicama ovoga trenda bile su hrvatske manekenke, voditeljice pjevačice – od hrvatskih misica poput Fani Čapalije i Anice Martinović (danas Kovač) preko Nikoline Pišek do Severine, Minee i Jelene Rozge.

Severina s tanjim i naglašenijim obrvama Severina s tanjim i naglašenijim obrvama (Foto: Robert Anic / PIXSELL / Goran Mehkek/ CROPIX)

Prije 15-ak godina kozmetički trendovi su se okrenuli, a i danas su popularne guste i naglašene obrve. Čak i one dame koje prirodno imaju upečatljivije obrve rado ih naglašavaju cijelom paletom kozmetičkim preparata.


Da razlika u čupanju obrva može dramatično promijeniti izgled lica, dokazuje i naša fotogalerija na početku teksta. Zavirite i pogledajte kako su slavne Hrvatice izgledale s tanjim, a kako s gušćim obrvama.

Jelena Rozga Jelena Rozga (Foto: Damjan Tadic / Borna Barisic/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju