Veseli proljetni dani pravo su vrijeme za slastice koje će nam zasladiti najljepše godišnje doba. Tart od jagode i vanilije prva je od tri gastronomske delicije koje su nove u ponudi zagrebačkog Poke Pokea. Ona se sastoji od lisnatog tartića, slastičarske kreme od vanilije i svježih jagoda. Pravo je osvježenje i ljubav na prvu.

Druga je slastica Yuzu, koja se sastoji od kreme od limuna i yuzua, karameliziranih pekan oraha te kreme od bijele čokolade i vanilije. Tu je i Pistacija&Malina, u kojoj se nalazi krema od pistacija te mousse od malina na biskvitu od badema u hrskavoj glazuri.

Novi proljetni deserti u ponudi zagrebačkog restorana Poke Poke-a - 1
Yuzu se sastoji od kreme od limuna i yuzua, karameliziranih pecan oraha te kreme od bijele čokolade i vanilije Foto: PR

Kad smo osmišljavali ponudu slastica, počeli smo s okusima koji su poznati gotovo svima, a koje ćemo postupno prilagođavati na neke malo egzotičnije varijante. Tako smo u kombinaciju limuna stavili yuzu kako bismo ljudima za početak predstavili malo poznatiji okus, otkriva slastičar Filip Matok i dodaje:

Naša je ponuda uvijek sezonska. Sad je vrijeme bobičastog voća pa ćemo ga svakako iskoristiti, a koristit ćemo i dosta egzotičnih namirnica poput marakuje, yuzua i manga. U slasticama će biti kvalitetne čokolade, a ponudu ćemo mijenjati često kako bismo razbili monotoniju i gostima uvijek pružali nove i zanimljive okuse.

Atraktivne slastice novitet su u ponudi Zagreba nakon ponovnog otvaranja restorana. Vesele i izvrsnog okusa, svakako će popraviti dan. Ljubitelji poke bowla posljednjih mjeseci u Bogovićevoj 4 u Zagrebu mogu kušati najfinije svježe varijacije tog havajskog jela te od sada i slastice i juhe.

Novi proljetni deserti u ponudi zagrebačkog restorana Poke Poke-a - 3
Pistacija&Malina - krema od pistacija te mousse od malina na biskvitu od badema u hrskavoj glazuri (Foto: PR)