Pravu pravcatu dvorišnu kućicu, s vodom i odvodom, strujom, pravim crijepom i metalnim elementima tata Valentino Čupen iz Kloštra Podravskog izgradio je za svoje kćeri, uskoro devetogodišnju Saru i petogodišnju Loru. Kućica je oduševila mnoge, pa i postala hit na društvenim mrežama.

Mojim kćerima Sari i Lori svidjele su se malene, plastične kućice, pa smo krenuli u potragu i naišli na drvene. Sve su nam se činile male i nekvalitetne u odnosu na cijenu. Pošto volim raditi s drvetom, odlučio sam curama izraditi jednu. U planu je bila malo veća kućica, ali je slučajno (krivo smo izmjerili) ispala baš ovolika i ustvari je ispalo super. Većinu materijala imao sam kod kuće od prijašnjih radova i tako smo krenuli s poslom, kaže Valentino Čupen, po struci diplomirani inženjer cestovnog prometa.

S obzirom na to da je zaposlen, na kućici je radio uglavnom poslije posla zajedno s ocem, a izgradnja je s prekidima trajala oko tri tjedna.

Volim ponekad raditi s drvom, a imam pomalo iskustva u suhoj gradnji, bravariji. Sama izgradnja nije bilo toliko izazovna koliko je bilo izazovno prevesti je od mjesta izgradnje do travnjaka ispred kuće, pošto je dosta teška, otkriva Valentino. No, trud se svakako isplatio i kad je kućica bila postavljena na predviđeno mjesto, Sara i Lora odmah su se bacile na igru u svom malom carstvu. U kućici kuhaju, peru, čiste... U planu je i maleni krevet pošto bi starija seka Sara, dodaje tata, htjela prespavati u kućici kad dođu ljetni mjeseci.

Djeca su bila oduševljena kućicom, ali i odrasli, njihovim prijateljima i susjedima jako se svidjela i puno ljudi je zastalo i interesiralo se oko svega. Valentinov šogor se i našalio da je odsjeo u apartmanima lošije izrade (a u svakoj šali ima istine). Kućica je postala i hit na društvenim mrežama, komentari su svi do jednog bili pozitivni.

Slika nije dostupna U kuhinji preuređenoj za 300 kuna glavna je zvijezda preslatki otok od stare kuhinjske komode

Slika nije dostupna Najljepša u gradu: Amirina terasa u večernjim satima postaje zaista čarobno mjesto

I sami smo bili iznenađeni kad smo vidjeli da je post u jednoj grupi u par dana dostigao 2300 lajkova, ističe Valentino kojem ne prestaju stizati upiti za izradu iste ili slične kućice jer mnogi je sada žele i u svom dvorištu.

Imao sam dosta ponuda da izradim istu ili sličnu kućicu, ali mi je trenutno uz privatne i poslovne obveze to teško uklopiti, možda jednog dana, kaže Valentino Čupen.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju