Ako vam je ideja menstrualne čašice strana i nerazumljiva, onda vam se vjerojatno neće svidjeti ni menstrualni ulošci za višekratnu upotrebu. Međutim, ova ekološka verzija standardnog industrijskog uloška zapravo je dobra za naše zdravlje, jednostavna za upotrebu i zahvaljujući njoj možete uštedjeti puno novaca

Jeste li ikada razmišljali o tome koliko novca tijekom života potrošite na uloške ili tampone? U pitanju su velike svote i zbog toga se u posljednje vrijeme sve više razgovara o alternativnim sredstvima koja se mogu upotrebljavati tijekom menstruacije.

Puno bure izaziva menstrualna čašica, a sada su na red došli i ulošci za višekratnu upotrebu.

Sve više žena odlučuje se za ovu ekološku i jeftiniju varijantu uložaka umjesto standardnih industrijskih. Kopčom ih pričvršćuju za gaćice, mijenjaju četiri do pet puta dnevno, ovisno o jačini krvarenja, nakon upotrebe spreme u posebnu vrećicu i kada dođu kući jednostavno ubace u perilicu rublja.

 

Get to know the GladRags pantyliner! It's no mystery: they're simply comfortable. #clothforall #makeclothpadsmainstreamhttp://gladrags.com/category/28/GladRags-Cloth-Pads.html

Posted by GladRags on Wednesday, May 13, 2015

 

Ovo će nekima zvučati čudno pa čak i izazvati gađenje, ali ovakav tip uložaka zapravo se koristi već stoljećima. U ruralnim dijelovima svijeta žene dugo nisu upotrebljavale nikakva sredstva za menstrualno krvarenje, dok su se u gradovima tj. bogatijim sredinama koristile najobičnije pamučne krpe ili razni dostupni materijali poput vune i papirusa.

U ruralnim dijelovima svijeta žene stoljećima nisu upotrebljavale nikakva sredstva za menstrualno krvarenje.

Također valja zapamtiti da su današnji 'moderni' ulošci često napravljeni od materijala koji izazivaju neugodu, svrbež, upale i puni su sintetičkih kemikalija za 'uklanjanje' mirisa. Ulošci za višekratnu upotrebu napravljeni su od čistog pamuka i zbog toga su izrazito ugodni za nošenje.

Njihovom upotrebom znatno bismo smanjili proizvodnju plastičnog smeća. Vjerovali li ne, žena u godinu dana 'stvori' oko 150 kilograma plastičnog smeća samo sa proizvodima za menstruaciju, a stručnjaci i ekolozi kažu da je to brojka nad kojom bi se svi trebali zamisliti.

GladRags roll call! Sound off with 1) your favorite menstrual hygiene product, and 2) how long you've been using reusables. GO!

Posted by GladRags on Tuesday, December 23, 2014
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju