Dok su ne nekad na našim prostorima organizirala samo tradicionalna vjenčanja, posljednjih su godina sve popularnija i tematska vjenčanja.

Galerija Tematska vjenčanja - 1 Tematska vjenčanja mogu biti sve što poželite Tematska vjenčanja mogu biti sve što poželite - 1 +1 Tematska vjenčanja - 3

Riječ je o vjenčanjima koja su organizirana oko jedne teme, a iako na prvi pogled to možda zvuči ponešto složenije nego da se posegne za tradicionalnim pristupom, zapravo vam nude neograničene mogućnosti te ujedno olakšavaju odabir.

Jednom kada odredite temu, sve ostalo naprosto podređujete tome – od pozivnica, lokacije, vjenčanice i odijela, dekoracije, vjenčanog buketa pa do svih ostalih detalja koji čine vjenčanje.

Prilikom odabira teme, mašta je jedina granica. Bilo da je riječ o vjenčanjima koja tematiziraju određene bajke, vintage ili boho vjenčanjima, popularnom Velikom Gatsbyju ili bilo kojoj drugoj temi, svaka od njih pruža vam nebrojene mogućnosti kojima sami možete kreirati čaroban dan nimalo nalik brojnim vjenčanjima na kojima ste zasigurno bili.

Sve od vjenčanice do dekoracije na stolu treba biti usklađeno za pravu tematsku priču.

No kako to zaista izgleda iz prve ruke, upitali smo profesionalne organizatore iz Lela Designa koji su se, između ostalog, specijalizirali i za tematska vjenčanja. Upravo su ona u Hrvatskoj popularnija nego ikada prije te, kako nam kažu, nisu ništa skuplja od tradicionalnih.

Tematska vjenčanja - 3 Tematska vjenčanja - 3 (Foto: Lela Design)

Radi se o tome da su naprosto originalnija i isplanirana do najmanjeg detalja; nipošto ne moraju biti skuplja. Detalj po detalj gradimo cjelovitu tematsku priču, a to je ujedno i najljepši dio posla čiji je rezultat prava čarolija, kažu nam iz Lela Designa.

Svadbena torta Inspiracija za vjenčanje: 20 svadbenih torti najrazličitijih stilova ukrašavanja

Što se pak tiče samih tema, prvo mjesto još uvijek zauzimaju neke već provjerene kombinacije, ali postoji mjesto i za nove.

Iako je još uvijek jako popularan boho i vintage stil, sve je više onih koji žele nešto potpuno originalno i drugačije.

Boho i vintage vjenčanja još su uvijek najpopularnija.

Teme za vjenčanja zaista mogu biti raznolike. Možete ih odrediti bojom, pjesmom, nekim povijesnim razdobljem, bilo čime što je vama važno i zanimljivo. U tome i je čar. Naime, iz svake teme može se napraviti jedno novo i orginalno vjenčanje, kaže nam Mirela Lela Mikšić, vlasnica Lela Designa.

Da bi se zaista stvorio dojam ulaska u neku sasvim posebnu priču te da bi to bilo vjenčanje o kojem će se još dugo govoriti, važno je da u skladu s temom budu i lokacija, bend, pozivnice, jelovnik, torta, kolači, inventar, scenografija, vjenčanica, tekstilne i cvjetne dekoracije, osvjetljenje, pa i pokloni za goste. Svi detalji spajaju se u jedinstvenu priču.

Kod organizacije vjenčanja mladenci paze na svaki detalj Kad ne želite zahvaliti fotografijom: 10 ideja po kojima će gosti pamtiti vaše vjenčanje

Pritom treba imati na umu i to koliko su mladenci spremni ići daleko, odnosno hoće li svome vjenčanju pristupiti s dozom minimalizma u odabranoj temi ili pak pretvoriti svadbenu salu i sve detalje vezane uz vjenčanje u pravi gotovo filmski spektakl.

Što se pak tiče trendova, Mirela zaključuje kako je najvažnije da mladenci odaberu ono što zaista žele i tako sami stvaraju trendove.

Želite li da to bude crno-bijelo vjenčanje, vjenčanje nalik osunčanim francuskim vinogradima, vjenčanje s otočkom atmosferom ili pak pravo bajkovito vjenčanje u dvorcu kakvog se ne bi posramila ni Pepeljuga, izbor je samo na vama. Uživajte u svakom dijelu priprema.

Tematska vjenčanja mogu biti sve što poželite - 1 Vjenčanje možete odrediti bojom, pjesmom, nekim povijesnim razdobljem (Foto: Lela Design)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju