Kada se tek preselio u kuću u centru grada u Utrechtu, Željko Grgić odmah je primijetio krovnu terasu koja je bila potpuna prazna i znao je da mora nešto poduzeti. Uz malo truda pustu terasu pretvorio je u ugodnu oazu punu biljaka, a neke je Željko donio i iz rodne Hercegovine.

Galerija

 

Htio sam stvoriti ugodnu atmosferu s puno različitih biljaka jer obožavam biljke. Biljke su mješavina mediteranskih biljaka (nostalgija za rodnom Hercegovinom) kao sto su maslina, lavanda te stablo lagerstremije koje sam autom donio iz vrta mojih roditelja iz Hercegovine za daleku Nizozemsku, priča Željko Grgić čija se terasa nalazi na trećem katu kuće.

Ostatak biljaka s kojima je Željko uredio terasu su biljke koje se lako pronađu u svakom nizozemskom vrtu.

Cijela kuća je jako moderno uređena pa sam za terasu htio nešto potpuno drugačije. Napravio sam klupe od starih paleta koje sam izbrusio i prelakirao i sad izgledaju kao nove, kupio šarene jastuke i jednostavan tepih jer sam htio da biljke budu ono što se ističe, otkriva Željko. Na terasu je stavio i efektan bijeli stolić koji može poslužiti i kao spremnik za stvari, kupljen u robnoj kući IKEA.

Ostavite nas ovdje! Dvorište u kojem bi se ljubitelji cvijeća osjećali kao u raju

Ovako tip-top uređena terasa s malo mediteranskog štiha postala je Željkovo omiljeno mjesto na koje odlazi kada želi pobjeći od gužve nakon dugog dana na poslu ili kada treba vrijeme samo za sebe.

Na terasu je stavio i efektan bijeli stolić kupljen u robnoj kući IKEA
Na terasu je stavio i efektan bijeli stolić kupljen u robnoj kući IKEA (Foto: Željko Grgić)