Kada se prije dva tjedna vratila u Zagreb, Valentina Galijan došla je na ideju da uredi balkon u stanu na Ravnicama u kojem trenutačno živi. Balkončić veličine svega 1,6 puta 1,3 metara tako je dobio novo ruho i postao najslađi kutak za provođenje vremena na otvorenom.

Galerija

 

Kako je odrasla u Petrinji gdje je živjela u kući s velikim dvorištem, u stanu na osmom katu u Zagrebu Valentini je nedostajao vanjski prostor gdje bi mogla sjesti i popiti kavu.

Balkončić veličine svega 1,6 puta 1,3 metara dobio je novo ruho i postao najslađi kutak za provođenje vremena na otvorenom

Pregledavala sam malo fotografije na Pinterestu i našla hrpu slatko uređenih balkončića. S obzirom na to da imamo jako mali balkon, svi su bili malo skeptični oko ideje da sve što sam imala u glavi zaista stane na taj mali prostor na kojem su trebali biti klupa, stolić i nešto cvijeća. Na kraju sam izradila skicu koja je uključivala sve navedeno s puno cvijeća i lampica koje bi pružale poseban ugođaj navečer, priča Valentina Galijan. U tjedan dana Valentina je od skice uspjela doći do realizacije te je uredila preslatki prostorčić koji pruža dovoljno privatnosti.

Valentina Galijan uredila je svoj sićušni balkončić na zagrebačkim Ravnicama - 7
Valentina balkončić koristi i za trenutno aktualan rad od kuće (Foto: Valentina Galijan)

Kako je balkon malo uvučen nema problema kada pada kiša, niti pogleda od susjeda, kaže. Uz to, balkon je okrenut prema jugu te obiluje suncem tijekom cijelog dana i s njega se pruža lijep pogled na kvart s puno zelenila.

Većinu stvari koje se nalaze na balkoni kupljene su u Jysku: stolić, jastučiće, lampice i još par detalja. Balkon je sićušan, ali našlo se mjesta i za divnu klupicu napravljenu po mjeri.

S obzirom na tako mali prostor i klimu koja je bila ograničavajući faktor u smislu da je postavljena nisko na balkonu i zauzimala je veći dio ionako malog prostora, odlučila sam se za klupicu po mjeri koju nam je izradio dečkov otac, kaže Valentina. U odabiru cvijeća pomogli su joj majčini savjeti, a kupljeno je dijelom u jednoj vrtlariji u Petrinji, a dijelom na zagrebačkom Dolcu.

Za pet zvjezdica! Stan u Vrsaru s terasom koja navečer izgleda posebno očaravajuće

Nekoliko detalja sam imala otprije, nešto sam malo doradila, a na kraju je neplanirano mjesto našla i uredska stolica pa prostor koristim i za trenutno aktualan rad od kuće. Mogu se na njemu smjestiti s laptopom i raditi na zraku.

Iako je balkon finaliziran tek prije nekoliko dana, jako puno vremena provodim tu. Kad postane toplije pretpostavljam da ću ga više koristiti ujutro i predvečer zbog južne orijentacije. Trenutno uživamo u druženju i zapravo nam sada više ljudi stane na balkon nego što je to prije bilo moguće, zadovoljno kaže Valentina Galijan.

Valentina Galijan uredila je svoj sićušni balkončić na zagrebačkim Ravnicama - 5
Lampice navečer pružaju poseban ugođaj na balkonu (Foto: Valentina Galijan)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju