Naš organizam prati ritam godišnjih doba. Tijekom kasnih jesenskih mjeseci metabolizam se usporava, odnosno dolazi do promjena u inzulinskoj rezistenciji kako bi se organizam pripremio na razdoblje zime.

Zapravo je naš organizam savršeno usklađen s okolinom. Nama su sada hrana i piće dostupni u izobilju 365 dana u godini, a promjene godišnjih doba utječu na lučenje hormona, metabolizam i na naše raspoloženje. No, svega nekoliko tjedana dijeli nas od Božića i Novogodišnjeg odmora, a sigurni smo da je upravo ovo vrijeme u kojem se svi vole pomalo nagraditi dodatnim slasticama i „bakinim“ specijalitetima.

Naše tijelo je kao spužva

Naše tijelo, koje još uvijek prati ritmove godišnjih doba, u jeseni pojačano skuplja masne naslage da bi se pripremilo na dolazak hladnijeg godišnjeg doba. Sada je idealno doba za temeljno čišćenje organizma od nakupljenih toksina i svega onoga što nam više ne treba da bi lakše tijekom zimskih mjeseci održali idealnu tjelesnu težinu i potrebnu razinu energije. U Termama Sveti Martin svjesni su kružne povezanosti čovjeka s prirodom. Zato su kreirali kratki detox odmor.

“Briga o sebi nije luksuz. Briga o sebi je potreba.” Oslobodite se misli koje negativno utječu na Vaš um, prepustite se snazi drevnog Panonskog mora i zaronite u ljekovitu termomineralnu vodu. Izbacite toksine iz svojeg tijela i ispunite svoj organizam svježom energijom. Upravo ovim uvodom Terme Sveti Martin u Međimurju pozivaju na Namaste Detox vikend koji uz smještaj u prirodi, donosi i brojne druge zanimljivosti. Tu je detox vege doručak, joga s ioniziranim čajem, mindfulness meditacija te detoksicirajuće vježbe disanja. Da bi stvar bila još bolja, Terme Sveti Martin otišle su korak dalje te u ponudu uključile i BIOScan tijela te HRVScan općeg stanja organizma i sklonosti određenim zdravstvenim problemima te individualno savjetovanje nakon scana prvi dan dolaska.

PR PR (Foto: PR)

„Sve više gostiju traži potpuni healthness doživljaj koji uključuje aktivnosti kao što su yoga, mindfulness meditaciju, radionice prirodne kozmetike te scan cijelog organizma kako bi istražili stanje vlastitog tijela i uma te nastojali uz dobivene savjete postati najbolja verzija sebe. Zapravo, sve ove naše usluge čine nerazdvojivu cjelinu koja pomaže čovjeku kako bi zablistao na svim poljima svojeg postojanja. Za to je ipak potreban i angažman samog gosta, a ja sam tu da budem podrška i savjetnik.“ U razgovoru nam je ispričala Gracia Petek, Healthness & Wellness manager u Termama Sveti Martin.

Prvi Healthness resort u Europi

No, nisu Terme Sveti Martin bez razloga poznate kao kvalitetna i cjelovita Healthness destinacija. Iako su priroda i ukusna hrana wellness sam po sebi, ipak je potrebno spomenuti i onaj pravi, službeni. On se krije u okrilju resorta Terme Sveti Martin i sastoji se od niza opuštajućih aktivnosti: bazeni, jacuzziji, masaže i saune. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin ljekoviti učinak djeluje u tri bazena i tri whirlpoola koji su idealan odabir za početak ili kraj dana.

PR PR (Foto: PR)

Upravo su Terme Sveti Martin začetnik Healthness koncepta koji znači da posjetitelj na jednom mjestu dobiva kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duha.

Više informacija potražite na www.termesvetimartin.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju