Čišćenje kupaonske kade može izazvati mnogo glavobolja ako redovito ne održavate sanitarije. Uz ovaj recept za uklanjanje prljavština iz kupaonice, uživat ćete u cijelom procesu. Od blistavosti i mirisnosti kupaonske kade dijele vas tek dva sastojka, koja vjerojatno imate u vlastitoj smočnici


Da biste očistili kadu potrebno vam je tek dva sastojka koja vjerojatno imate u svojoj smočnici – polovica grejpa i nešto obične soli. Grejpfrut, baš poput limuna sadrži visoki postotak kiselina koja izgriza vodeni kamenac, dok sol predstavlja abrazivno sredstvo koje će izribati nečistoće na površini kade.

Polovica grejpa poslužit će vam i kao 'spužvica' za ribanje. Uhvatite dlanom polovicu grejpa s korom, a površinu kade pospite s otprilike 50 grama soli. Nježnim pokretima izribajte cijelu kadu, a potom je isperite vrućom vodom. Uz čistoću, ovaj će citrus ponuditi i prekrasan miris u kupaonici.

Prirodna sredstva poput soli i citrusnog voća su nježnija rješenja za čišćenje sanitarija. Ne samo da ga manje uništavaju, već osigurava i sigurnije mjesto za kupanje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju