Željeli biste dragoj osobi pokloniti nešto uistinu posebno, ali ne znate što biste odabrali? Možda je personalizirana keramika Splićanke Tee Radić upravo ono što tražite

Iza hrvatskog brenda Terra koji je na naše tržište lasnirao prekrasno keramičko posuđe krije se Tea Radić.

Po struci kiparica, Tea je nakon magisterija na Umjetničkoj akademiji u Splitu svoju ideju o proizvodnji unikatnog posuđa razvila u jasnu viziju. Naručila sam keramičku peć iz Njemačke, kupila pola tone gline I krenula svoje snove pretvarat u javu. I nisam se osvrtala, srećom. Potencijal koji se krije u izradi funkcionalne keramike je toliko velik, beskonačan, a put je uzbudljiv. To je ono što me stalno iznova privlači, kaže Tea koju veseli što je tržište prepoznalo njezin brend i ideju da se blještavilo današnjeg suvremenog svijeta oboji u topli i mekši ton.

Šalice za kavu ili čaj i personalizirane zdjelice trenutno su najpopularniji proizvodi koji izlaze iz njezinog atelijera na splitskoj adresi, ali ni ostali proizvodi poput nakita ne zaostaju za njima.

Veseli me rad po narudžbi zbog toga što je to jedna sasvim druga dimenzija sreće kad gotov proizvod dođe u ruke naručitelja ili krajnjeg korisnika. Veseli me kad sam jedna od karika u tom kreativnom lancu, kad nečiju ideju ili želju materijaliziram. To je poseban osjećaj, priznaje umjetnica.

Svi komadi u ručno oblikovani i unikatni
Do gotovog proizvoda zna proći i do dva tjedna od samog početka izrade, koji dan više, odnosno manje, ovisno o godišnjem dobu koje znatno utječe na sam proces izrade, poput faze sušenja.

Svi komadi su unikatni, u punom smislu te riječi, s obzirom na to da ne koristim kalupe već svaki predmet pojedinačno ručno oblikujem. U fazi potpune suhoće, predmet ide na takozvano biskvitno pečenje koje traje 10 sati, a samo hlađenje do dva dana. Potom slijedi faza glaziranja, biskvitno pečen predmet uranja se u glazuru te ide na posljednje pečenje, opisuje Tea kompliciran proces izrade.

Cijena šalice iznosi 120 kuna, zdjelica košta 140 kuna, a cijene dasaka za posluživanje variraju od 180 do 200 kuna.

Svi mogu naručiti rad po narudžbi i na taj način sudjelovati u kreativnom procesu proizvodnje. Sve proizvode koje imam u ponudi mogu se prilagoditi želji kupca, također se mogu naručiti i komadi koje radim kompletno po ideji naručitelja, kaže Tea.

Njezine proizvode možete naručiti preko Facebook stranice Terra i Instagram profila TerraCeramica, a dio asortimana možete pronaći u zagrebačkom Croatian Design Superstoreu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju