Izrazito dekorativan, zanimljiv i izdržljiv, materijal terrazzo sve je popularniji u uređenju domova, naročito u obliku podnih obloga i pločica na zidovima u kuhinji. Terrazzo je kompozitni materijal koji se sastoji od komadića mramora, kvarca, granita, stakla ili drugih prikladnih materijala, zalivenih cementnim i(li)polimernim vezivom.

Galerija Kuhinje s terrazzo pločicama - 10 Kuhinje s terrazzo pločicama - 12 Kuhinje s terrazzo pločicama - 7 +8 Kuhinje s terrazzo pločicama

Terrazzo se koristio još u venecijanskim kućama u Italiji, odakle taj materijal i potječe, a zbog svoje posebne, rustikalne estetike i danas ima brojne poklonike. Dolazi u raznim kombinacijama boja i veličinama uzoraka pa tako možete birati između svjetlijih i tamnijih pločica.

Kuhinje s terrazzo pločicama - 6 Izrazito dekorativan, zanimljiv i izdržljiv, materijal terrazzo sve je popularniji u uređenju domova (Foto: Living4media)

U većini domova terrazzo ćemo vidjeti na podu, no najveći zaljubljenici u te pločice stavljaju ih i na zidove, primjerice u kuhinji, i tako nastaje zanimljivi mozaik koji prostor čini baš posebnim i drugačijim. Terrazzo također jako dobro zadržava toplinu, a lak je i za održavanje i čišćenje te dobro "kamuflira" prljavštinu.

Kuhinje s terrazzo pločicama - 11 Terrazzo se jako dobro slaže s mramorom (Foto: Living4media)

Terrazzo se jako dobro slaže s mramorom jer i sam podsjeća na mramor, a da je riječ o dosta luksuznom materijalu govori i njegova cijena koja je dosta viša u usporedbi s drugim materijalima. No, ukoliko vam je ta opcija prihvatljiva, s terrazzo pločicama teško da ćete pogriješiti je su izrazito ugodne oku, dekorativne i dugotrajne.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

Jedan od najpoznatijih primjera terrazza svakako je pod na Holivudskoj stazi slavnih. Da famozni terrazzo izgleda fantastično u kuhinji uvjerite se u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Kuhinje s terrazzo pločicama - 9 Terrazzo dolazi u raznim kombinacijama boja i veličinama uzoraka (Foto: Living4media)

Kuhinje s terrazzo pločicama - 3 Kuhinje s terrazzo pločicama (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju