Žene koje su progovorile o seksualnom nasilju izabrane su za osobe godine u tradicionalnom izboru časopisa Time

Žene koje su progovorile o seksualnom nasilju izabrane su za osobe godine u tradicionalnom izboru časopisa Time, objavljeno je u srijedu. Radi se o ženama blisko povezanim s #MeToo, pokrenutom na društvenim mrežama nakon niza otkrića o predatorskom seksualnom ponašanju slavnog producenta Harveyja Weinsteina.

Radi se o ženama blisko povezanim s #MeToo, pokrenutom na društvenim mrežama nakon niza otkrića o predatorskom seksualnom ponašanju slavnog producenta Harveyja Weinsteina

To je potaknulo milijune žena da putem društvenih mreža otkriju svoje priče o seksualnom zlostavljanju na radnom mjestu i drugdje.

Radi se o najbržoj društvenoj promjeni koju smo vidjeli u nekoliko desetljeća, objavilo je uredništvo Timea.

Drugoplasirani u izboru za osobu godine je lanjski pobjednik - Donald Trump, koji je privukao pažnju medija kao nijedan američki predsjednik dosad.

Svađe, divlje optužbe, bezobrazan rječnik... Trumpov show se nastavlja i nitko ne može okrenuti glavu, piše Time.

Time od 1927. bira osobu koja je bila najutjecajnija te godine, bilo da se radilo o dobrim ili lošim djelima.

Velika većina izabranih su pojedinci, ali skupine nipošto nisu iznimke. Godine 2014. za osobe godine izabrani su "borci protiv ebole", a 2011., u godini Arapskog proljeća, "prosvjednici". Pročitajte i Što učiniti u slučaju seksualnog uznemiravanja na poslu. (Hina)

 

A post shared by TIME (@time) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju