Koje su to odlike ženskog lica koje su muškarcima najprivlačnije? Usne, nos, oči ili nešto potpuno drugo? Upravo su to odlučili proučiti istraživači s jednom madridskog sveučilišta i naposljetku su došli do zanimljivih zaključaka

Autonomno sveučilište u Madridu provelo je zanimljivo istraživanje na temu privlačnosti. Analizirali su crte ženskog lica koje su muškarcima najprivlačnije.

Ustanovljeno je da je muškarcima najbitnija stvar na ženskom licu – simetrija.

Muški ispitanici ocjenjivali su fotografije 266 žena. Fotografije su bile crno-bijele kako bi se izbjegao utjecaj boje na percepciju, a žene nisu bile nasmijane.

Ustanovljeno je da je muškarcima najbitnija stvar na ženskom licu – simetrija. Dakle, asimetrična lica nisu im privlačna u istoj mjeri kao ona koja su proporcionalna.

Međutim, još jedan rezultat istraživanja izrazito je zanimljiv. Naime, muškarci su kao najprivlačnije rangirali one žene čiji je izgled lica kategoriziran kao ‘prosječan’. Znanstvenici objašnjavaju kako je to rezultat njihovog podsvjesnog povezivanja prosječnih crta lica i heterozigotnosti, mjere genetske raznolikosti.

 

Nisu sve zgodne cure na moru #streetstyle #Zagreb

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju